1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar veruje u novi poslovni model nakon rasta u Švedskoj
Polestar veruje u novi poslovni model nakon rasta u Švedskoj
0

Polestar veruje u novi poslovni model nakon rasta u Švedskoj

478
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar je isporučio 11.900 automobila tokom trećeg kvartala, piše Polestar u svom najnovijem kvartalnom izveštaju. Tokom prvih devet meseci godine, proizvođač električnih automobila je isporučio 32.300 vozila. U poređenju sa istim periodom 2023. godine, Polestar je isporučio 41.844 vozila.

Polestar je bio pogođen lošijom tržišnom situacijom, a nove uvozne carine će takođe imati uticaj ubuduće. Iako obim isporuka može opasti, Polestar i dalje očekuje da će prihodi za 2024. biti na nivou 2023. godine.

– Polestar ima jaku osnovu na kojoj može da gradi, sa pristupom najboljoj tehnologiji električnih automobila, globalnim proizvodnim kapacitetom i snažnom podrškom od Geelyja. Zajedno sa timom menadžmenta, vršimo reviziju naše strategije i operacija kako bismo stvorili jasnu putanju za dalji razvoj Polestara, komentariše Mihael Lošeler, izvršni direktor Polestara.

U suprotnosti sa svetskim tržištem, Polestar raste u Švedskoj. Isporuke su porasle za 49,3 procenta u poređenju sa prošlom godinom. Tokom godine, Polestar je imao snažnu ekspanziju u isto vreme kada su se povećali obimi isporuka. Polestar se fokusirao na širenje svoje mreže maloprodajnih lokacija, što proizvođač električnih automobila smatra uspehom.

– Jedan od ključnih faktora našeg budućeg uspeha biće razvoj naše komercijalne sposobnosti: da pređemo od prikazivanja automobila do aktivne prodaje automobila. Aktivniji model prodaje već podržava naše ambicije, jer prvi tržišta koja su ga implementirala pokazuju stabilan priliv porudžbina, zaključuje Lošeler.

AutoRepublika

(478)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments