1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jeftini indijski krosover Nissan Magnite ažuriran
Jeftini indijski krosover Nissan Magnite ažuriran
1

Jeftini indijski krosover Nissan Magnite ažuriran

287
1
Podelite sa prijateljima:

Minijaturni krosover Nissan Magnite se proizvodi u Indiji od kraja 2020. godine, a ukupno je prodato samo 150 hiljada automobila. Činjenica je da se do sada ovaj automobil dužine 3.998 mm proizvodio samo u verziji sa volanom na desnoj strani, što je u velikoj meri ograničilo njegov izvozni potencijal: pored Indije, automobili se prodaju samo na dvadesetak tržišta u Africi i Aziji.

Tek sada je kompanija uspela da pripremi Magnite u verziji sa volanom na levoj (pravoj) strani, što će odmah proširiti geografiju isporuka na 65 zemalja. Samo u prvoj godini Nissan očekuje da izveze 100 hiljada automobila! A planirana restilizacija modela je tempirana da se poklopi sa predstavljanjem verzije sa volanom na levoj strani.

Ažuriranje je bilo prilično lagano i nije uticalo na hardver ili tehnologiju. Na primer, pojavila se šira rešetka hladnjaka, koja je sada povezana sa farovima. Promenjen je donji deo branika u kome su smeštena nova svetla za maglu, a revidiran je i svetlosni uzorak zadnjih svetala. Pojavili su se i nove felne od 16 inča.

U osnovnim nivoima opreme, unutrašnjost je ostala praktično nepromenjena. Jedina razlika je u tome što instrument tabla sada ima novi ekran od sedam inča sa poboljšanom grafikom, a drugi red konačno ima pojas u tri tačke za srednjeg putnika (ranije je postojao samo krilni pojas). Prema indijskim zahtevima, osnovna verzija već ima šest vazdušnih jastuka i elektronsku kontrolu stabilnosti.

Ali za bogate verzije pripremljena su mnoga„dobra“. Ovo je dvobojna unutrašnja obloga (ranije je postojala samo potpuno crna verzija), bežično punjenje za pametne telefone, prošireno konturno osvetljenje (četiri boje koje se mogu izabrati), jonizator vazduha i hlađenje pretinca za rukavice. Dodata je i bežična veza preko protokola Apple CarPlaya i Android Auta.

Osnovni trocilindrični atmosferski 1.0 (72 KS, 96 Nm) namenjen je samo domaćem tržištu Indije. Zajedno sa ovim motorom se nudi petostepeni manuelni menjač i automatik AMT sa jednom spojnicom kreiran na njegovoj osnovi. Nissan Magnite će se izvoziti sa turbo verzijom ovog motora (100 KS, 160 Nm), koja je kombinovana sa ručnim menjačem ili CVT-om. Pogon je isključivo na prednje točkove.

U Indiji su cene restilizovanih automobila već objavljene. Magnite sa atmosferskim motorom košta od 7.100 do 11.400 dolara, a turbo verzija od 10.900 do 13.700 dolara. Izvoz će početi tek sledeće godine.

AutoRepublika

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ne izgleda lose ali trebalo bi ga prvo isprobati. Da posaljemo Pecu u Indiju? Ili u Englesku ako se tamo izvozi. 🙂