1. Home
  2. Vesti
  3. Zeekr Mix jeste kompaktni električni kombi i spreman je za premijeru
Zeekr Mix jeste kompaktni električni kombi i spreman je za premijeru
0

Zeekr Mix jeste kompaktni električni kombi i spreman je za premijeru

23
0
Podelite sa prijateljima:

Električni miniven Zeekr Mix je pronađen u bazi podataka o homologaciji kineskog Ministarstva industrije i trgovine još u martu. Štaviše, prema dokumentima, klasifikovan je kao krosover. Prvo javno prikazivanje održano je u aprilu na Salonu automobila u Pekingu, ali je Zeekr Mix bio na štandu kao izložbeni automobil – iza ograde i bez ikakvih tehničkih informacija. Međutim, u proteklih šest meseci, Zeekr je objavio mnoge detalje o automobilu, a sada je najavio njegov skori ulazak na tržište.

Ovo je solidno veliki automobil: dužina – 4.688 mm, širina – 1.995 mm, visina – 1.755 mm. Međuosovinsko rastojanje jeste 3.008 mm. U zavisnosti od konfiguracije, felne mogu imati prečnik od 19 ili 20 inča. Mix je dizajniran u novom korporativnom stilu, koji je već isproban na limuzini Zeekru 007 i krosoveru Zeekr 7X. Odlikuje ga hauba koja ide na krila i jedna traka matričnih farova sa funkcijom Zeekr Stargate, koja omogućava prikaz bilo koje grafičke informacije (uključujući natpise unete kroz medijski sistem) pomoću 1.711 LED dioda.

Karoserija „jedne zapremine“ je lišena centralnih stubova i nudi neobičnu konfiguraciju vrata, a ona sa šarkama su samo za vozača. Zadnja leva vrata su klizna, a desna su klizne „dveri“. Ovo rešenje pruža maksimalnu pogodnost ulaska i izlaska, što je veoma važno za porodični automobil, jer ga kreatori tako pozicioniraju.

Početne konfiguracije imaju redovne kvake na vratima, a opremljenije verzije su opremljene električnim pogonom vrata, koji se aktivira dugmadima na okvirima prozora.

Sa dužinom od skoro 4,7 m, Zeekr Mix je mogao da primi tri reda sedišta, ali ovde postoje samo dva. Ali – prostor i transformacija! Prednja sedišta se mogu okrenuti unazad, a centralna kutija pričvršćena na klizače omogućava ugradnju stola, pretvarajući unutrašnjost Mixa u udoban dnevni boravak. Pored toga, zadnja klupa je opremljena uvlačivim osloncima za noge, tu je i panoramski krov.

Na prednjem panelu su odvojeni ekrani za instrument tablu i medijski sistem, a ceo enterijer je završen kombinacijom presvlake od tkanine i kože.

Zeekr Mix je izrađen na univerzalnoj električnoj platformi SEA i opremljen je jednim elektromotorom snage 422 KS na zadnjoj osovini. Verzije sa pogonom na sve točkove još nisu objavljene. Trakciona baterija ima kapacitet od 77 kWh i obezbeđuje domet krstarenja od 550-556 km.

Zanimljiva karakteristika su prednji točkovi sa uglom okretanja većim od 50°, zbog čega je minimalni radijus okretanja manji od 5 m. Miniven sa masom praznog vozila od 2.639 kg može da dostigne 180 km/h.

Kineska štampa je uverena da će se dugo očekivana premijera kompaktnog Mixa održati pre kraja oktobra. Cene još nisu objavljene.

AutoRepublika

(23)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments