1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes razmišlja o kraju SUV kupea
Mercedes razmišlja o kraju SUV kupea
1

Mercedes razmišlja o kraju SUV kupea

134
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon kupea i pikapa, klase GLC Coupe i GLE Coupe, odnosno takozvani SUV kupe sa kosim krovom, nestaju iz asortimana Mercedes-Benza. Međutim, prema izvoru, nijedan model nije siguran za svoje mesto.

Poslednjih godina Mercedes-Benz je prestao da nudi kupee C i S Klase, kao i CLS i pikapa X Klase. Stariji planovi su takođe predviđali okončanje proizvodnje A  i B Klase do kraja 2024. godine, međutim, ovi modeli ostaju do 2026. Međutim, očekuje se da će oni definitivno biti povučeni iz Mercedesa-Benzovog portfelja u to vreme.

Prema izvoru sajta Autocar iz sedišta automobilske kompanije u Štutgartu, redovi Mercedesa na motorno sagorevanje će nastaviti da rastu. Zaista, on je potvrdio raniji izveštaj nemačkog časopisa Handelsblatt, koji je ukazivao da je najava kraja drugih modela neizbežna. Prema pisanju časopisa, to bi trebalo da budu klase GLC Coupe i GLE Coupe, ali izvor to nije potvrdio. On je samo naveo da je „svaki model danas podložan evaluaciji, to je kontinuiran proces“.

Iako je druga generacija GLC Coupea, sa internom oznakom C254, na tržištu tek kratko, nedavno fejsliftovani GLE Coupe (C169) je predstavljen 2019. Kada i kako bi mogli da se završe, ili da li će desiti uopšte, još nije jasno.

Mercedes-Benz ove godine planira da otkrije prvi od četiri automobila napravljenih na novoj platformi MMA što će biti treća generacija CLA. Ovaj novi model sa četvoro vrata, koji će biti u prodaji iu čisto električnoj verziji i u verziji sa motorom SUS, pratiće 2025. godine naslednici današnjih CLA Shooting Brake, EQA i EQB.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

propada i merc, više niko nije siguran