1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan Nissan Qashqai Glory druge generacije
Restilizovan Nissan Qashqai Glory druge generacije
0

Restilizovan Nissan Qashqai Glory druge generacije

108
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan Qashqai je još početkom 2021. godine ušao u svoju treću generaciju, da bi od tak čak uspeo da prođe i planirani ciklus restilizacije. Ali zato u Kini se, paralelno s „trećim“ Qashqaijem, još uvek proizvodi automobil druge generacije! Ovaj Nissan Qashqai Classic je opremljen jednostavnije i košta manje od svog modernijeg taze kolege.

Istovremena proizvodnja dva različita Qashqaija u Kini će se nastaviti, jer je zajedničko preduzeće Dongfeng Nissan predstavilo ažurirani krosover druge generacije.

Sada se zove Nissan Qashqai Glory, a glavna razlika u odnosu na model pre zatezanja bora, jest u vidu potpuno novog izraza lica koji je izveden u modernom stilu japanske marke. Pojavili su se kompaktni LED farovi i široka rešetka hladnjaka sa ugrađenim segmentima dnevnih svetala koji su zašli po bokovima krosovera.

Zadnji branik je takođe promenjen, dizajn naplataka od 18 inča je revidiran, a zadnja svetla sada imaju novu segmentiranu matricu. Istovremeno, novo perje ni na koji način nije uticalo na dimenzije automobila, čak je i dužina ostala ista, i u dlaku iznosi 4.401 milimetar.

Unutrašnjost je takođe ozbiljno reorganizovana. Novi prednji panel pruža displej multimedijalnog sistema širokog ekrana (12,3 inča po dijagonali) koji viri odozgo, dok je ranije ekran bio smešten ispod. Postoji veliki broj tastera osetljivih na dodir, a umesto pravougaonih otvora za ventilaciju, sada su tri ovalne jedinice postavljene po sredini. Promenjena je tabla za kontrolu klime i centralni tunel. Ali u isto vreme, Qashqai je zaobišao trend potpune „ekranizacije“, pa je SUV zadržao analognu instrumentaciju.

Promena neće biti ni u segmentu mehničkih rešenja. Qashqai Classic se trenutno u Kini nudi samo sa dvolitarskim atmosferskim motorom koji razvija 140 konjskih snaga, i uparen je s CVT-om i pogonom na prednje točkove. Sudeći po podacima iz baze podataka o homologaciji za tržište Narodne Republike Kine, a koja se pojavila tokom leta, ova kombinacija će biti preneta i na krosover Qashqai Glory.

Ažurirani krosoveri će se pojaviti na kineskom tržištu sredinom oktobra. Odnos cena bi trebalo da ostane isti. Imajući u vidu da Nissan Qashqai Classic trenutno u Kini košta 126-146 hiljada juana (18 – 21 hiljada američkih dolara), dok Qashqai treće generacije sa 1,3-litarskim turbobenzinskim motorom, sa 158 konjskih snaga i CVT-om, košta 140-175 hiljada juana, što je negde 20 do 25 hiljada dolara.

AutoRepublika

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments