1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Renault najavljuje novi pikap koji će konkurisati Fiatu Torou
Renault najavljuje novi pikap koji će konkurisati Fiatu Torou
1

Renault najavljuje novi pikap koji će konkurisati Fiatu Torou

112
1
Podelite sa prijateljima:

Grupa Renault najavila je ulaganje od 350 miliona dolara u argentinsku fabriku u Kordobi. Sredstva će biti iskorišćena za organizovanje proizvodnje „novog pikapa od pola tone“.

Takođe se navodi da će kamionet imati dizajn zasnovan na konceptu Renault Niagara, predstavljenog prošle jeseni. Međutim, Renault nije precizirao da li će serijski model zadržati ime svog prethodnika.

Poznato je da će pikap biti zasnovan na modularnoj platformi, koja se koristi i za kompaktni SUV Renault Kardian (proizvodi se u susednom Brazilu). Sama kompanija smatra da je ovo novi model, iako je u stvari prilično modernizovana verzija CMF-B. Bilo kako bilo, automobili na ovoj platformi mogu biti ne samo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, već i u obliku „blagog“ ili punopravnog hibrida. Takođe je obezbeđen pogon na sva četiri točka. Međutim, tehničke karakteristike kamioneta biće otkrivene kasnije.

Tačan datum početka proizvodnje novog modela još nije objavljen. Pikap će verovatno krenuti u proizvodnju u narednih nekoliko godina. Vozila sastavljena u Argentini biće isporučivana i drugim zemljama Latinske Amerike. Očekuje se da će u ovom regionu novi model zameniti pikap Renault Oroch, koji je baziran na Dasteru prve generacije (proizvodi se u Brazilu). Glavni konkurenti kamioneta biće Fiat Toro i Chevrolet Montana.

U međuvremenu, prema argentinskim specijalizovanim medijima, novi kamionet Renaulta će imati i brata iz Nissana. Model japanskog brenda proizvodiće se u istoj fabrici. Istovremeno, Nissanov pikap će dobiti sopstveni dizajn.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Dacijin Bigster koji ce prikazati uskoro ,popraviće krvnu sliku Renoa..Kad se zalaufa bice medju najprodavanijim automobilima u Evropi.