1. Home
  2. Vesti
  3. Grad Hag uvodi zabranu reklamiranja svega što ima veze sa fosilnim gorivima
Grad Hag uvodi zabranu reklamiranja svega što ima veze sa fosilnim gorivima
5

Grad Hag uvodi zabranu reklamiranja svega što ima veze sa fosilnim gorivima

166
5
Podelite sa prijateljima:

Najnovije vesti iz automobilske industrije predviđaju ne samo loše finansijske rezultate, već i otpuštanja i zatvaranja fabrika. Poslednjih nedelja videli smo kako je velika većina proizvođača bila primorana da revidira svoje procene nakon što su iz prve ruke videli da je kriza sa kojom se suočavaju električni automobili apsolutno stvarna.

Automobili sa „nultom“ emisijom nisu preferirani izbor za većinu Evropljana danas, koji se i dalje oslanjaju na modele koje pogoni sagorevanje goriva. Švedska i Norveška su dve zemlje na Starom kontinentu u kojima se prodaje najviše električnih automobila, ali ne zabranjuju promovisanje druge vrste pogona.

Ali u Hagu, za naš narod ozloglašenom gradu, odlučni su da urade suprotno, najavljujući da će biti prvi grad na svetu koji će zabraniti reklame bilo koje vrste u vezi sa fosilnim gorivima, od 1. januara 2025. godine.

Ako sledeće godine posetite holandski grad, nećete videti nikakve buseve, šatore, cerade ili bilborde koji reklamiraju automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ili avio kompanije koje obećavaju idilične praznike u drugim zemljama. Više nego odlučujuća odluka koja uključuje značajne rizike, odnosno tužbe visokog profila, pošto ne postoji nacionalni zakon o tome i to je samo opštinska uredba.

Predlagači ove odluke pretpostavljaju da će biti rizika, ali je istovremeno smatraju „lekcijom“ građanima. Međutim, mimo onoga što oni razumeju, realnost je da neki stručnjaci veruju da ova vrsta zabrane u borbi protiv klimatske krize direktno krši slobodu izražavanja oglašivača.

Hag verovatno neće ostvariti svoj naum da navede ljude da kratkoročno odustanu od sagorevanja. Bilo koja vrsta zabrane može čak imati efekat bumeranga i okrenuti se protiv.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Ako sledeće godine posetite holandski grad, nećete videti nikakve buseve, šatore, cerade ili bilborde koji reklamiraju … idilične praznike u drugim zemljama.“

Ovo bi mogla da bude odlična ideja za našeg predsednika 😊

Zoca

Nekad pomislim da nam je on samo dao ogledalo da vidimo kakvi smo .

Renault Terminator🇷🇺Z

Ti u Hagu još ne mogu doći sebi😂..
https://youtu.be/XnblesC58PE?si=AOOKfoca7q8maYib

Renault Terminator🇷🇺Z

Ma ni ja ga ne gotivim…ali ovaj isečak mi nekako ide uz Hag.😁