1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda će ponudu u Indiji proširiti hibridnim modelima
Škoda će ponudu u Indiji proširiti hibridnim modelima
1

Škoda će ponudu u Indiji proširiti hibridnim modelima

69
1
Podelite sa prijateljima:

Kao deo puta ka elektromobilnosti, Škoda Auto želi da ponudi i hibridne automobile u Indiji pored potpuno električnih automobila. Prvi put razmišlja o njihovom uvođenju u ponudu, kojima bi proširila ponudu za kupce. Ovo je rekao predsednik upravnog odbora automobilske kompanije Klaus Zelmer.

„Imamo konkretan plan. Ovo uključuje niz automobila, čitav portfolio sa blagim hibridima, plug-in hibridima i električnim automobilima na baterije“, rekao je Zelmer na pitanje indijske novinske agencije PTI o tome kako se Škoda priprema za put elektrifikacije u Indiji. Zelmer prisustvuje godišnjoj konvenciji SIAM – udruženja indijskih proizvođača automobila.

Hibridi imaju i električni i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Oni stoga (teorijski) nude veću ekonomičnost od automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Toyota je globalni lider u prodaji hibridnih automobila, koja ih zajedno sa partnerskom kompanijom Maruti Suzuki nudi i u Indiji. Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor rekao je da razmatra početak prodaje hibridnih automobila u Indiji 2026. godine, a indijski proizvođač automobila Mahindra takođe radi na hibridnoj tehnologiji.

Škoda trenutno vodi aktivnosti cele Volkswagen Grupe u Indiji. Ovde prodaje modele Slavia i Kushaq na posebnoj platformi za automobile na domaćem tržištu i druge modele koje poznajemo i u Evropi.

Zelmer je istakao potrebu za političkom stabilnošću u Indiji. „U potpunosti smo posvećeni podršci transformaciji mobilnosti Indije u električnu. Želimo da budemo viđeni kao najprodavaniji brend EU u Indiji do kraja decenije i to ćemo postići na održiv način“, rekao je Zelmer.

Federalni porez na promet električnih automobila u Indiji iznosi pet odsto. Ali za hibride je 43 odsto, što je blizu porezu na automobile sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji iznosi 48 odsto, istakla je agencija Reuters.

Cilj vlade premijera Narendre Modija je da električni automobili čine 30 odsto ukupne prodaje automobila u Indiji do kraja decenije. Prošle godine je udeo električnih automobila bio dva odsto.

AutoRepublika

(69)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

U nekoj nedavnoj vesti je bila informacija da će na klasični hibrid kao novu vrstu pogonskog sklopa u VW grupi imati samo brendovi VW i Audi, ali ne i brend Škoda.

Šteta ako bude tako.