1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je ažurirani sedan Bentley Flying Spur
Predstavljen je ažurirani sedan Bentley Flying Spur
1

Predstavljen je ažurirani sedan Bentley Flying Spur

112
1
Podelite sa prijateljima:

Modernizovani kupe i kabriolet Bentley Continental GT, prikazani još u junu, zvanično se smatraju novom generacijom. Ali modeli sa dvoja vrata barem imaju značajno redizajniran eksterijer, a ukupan udeo zamenjenih i modifikovanih komponenti bio je 68%.

Mnogo je više iznenađujuće što sedan Bentley Flying Spur, koji je sada predstavljen, kompanija takođe predstavlja kao novu, četvrtu generaciju! Iako udeo modifikovanih komponenti nije dat, a u eksterijeru nema mnogo promena.

Sva optika, za razliku od Continentala, ostala je ista. Paneli karoserije su takođe netaknuti. Od vizuelnih ažuriranja, tu su samo rešetka hladnjaka, prednji branik, difuzor pozadi i felne od 22 inča (postoje tri opcije za izbor).

Sve ovo je dostojno samo laganog restajlinga.

Unutrašnjost je redizajnirana sa manjim detaljima i jonizatorom vazduha. Sada je moguće naručiti kožne presvlake sa trodimenzionalnim uzorkom, a još jedna nova opcija su sva četiri sedišta sa ugrađenom kontrolom klime: elektronika fleksibilno i istovremeno menja intenzitet grejanja i ventilacije na osnovu očitavanja temperaturnih senzora u sedištima.

Zadržan je rotirajući centralni modul prednjeg panela koji ima tri strane: ekran medijskog sistema od 12,3 inča, blok od tri analogne skale ili slepi panel.

Ali limuzina je dobila novu pogonsku jedinicu. Kao i Continental, nadograđeni Flying Spur je debitovao u verziji vrhunske brzine, koja je umesto motora W12 sada opremljena pogonskom jedinicom Ultra Performance Hybrid.

Ispod haube je poznati V8 biturbo motor 4.0, i to ne u najforsiranijoj verziji (600 KS, 800 Nm). A u osmobrzinski automatik sa dve spojnice integrisan je elektromotor maksimalne snage 190 KS i 450 Nm. Maksimalna snaga sistema je 782 KS, obrtni moment je 1.000 Nm! Dok je prethodnik sa W12 motorom imao 635 KS i 900 Nm.

Trakciona baterija od 25,9 kWh (85% iskorišćeno) ima radni napon od 400 volti i nalazi se u zadnjem prepustu, smanjujući zapreminu prtljažnika sa 420 na 346 litara. Baterija je teška 209 kg, zbog čega Flying Spur sada ima raspodelu težine sa naglaskom na zadnju osovinu, a ne na prednju (48:52 umesto prethodnih 53:47).

U čisto električnom režimu može se putovati do 76 km i dostići maksimalnih 140 km/h. Na „brodu“ je samo AC punjač snage 11 kW. A maksimalni domet krstarenja sa punim rezervoarom (čija zapremina je smanjena sa 90 na 80 litara) i napunjenom baterijom je 829 km.

Masa praznog vozila modela sa četvoro vrata je 2.645 kg u odnosu na 2.437 kg za automobil sa W12 motorom. U hibridnom režimu sa napunjenom baterijom, nova limuzina može da ubrza do 100 km/h za 3,5 sekundi umesto 3,8 sekundi za prethodni benzinski model.

Ali maksimalna brzina je sada ograničena na 285 km/h, iako je prethodnik mogao dostići 333 km/h u verziji Speed, a hibridni Continental još uvek nema limiter.

Naravno, zadržani su pogon na sva četiri točka sa elektronski kontrolisanom blokadom zadnjeg diferencijala eLSD i upravljanje na svim točkovima – sve je to ranije bilo u Speedu.

Ali postoje promene u vazdušnom oslanjanju: umesto trokomornih vazdušnih opruga, svuda su postavljene dvokomorne, plus novi adaptivni amortizeri sa odvojenim kompresijskim i povratnim ventilima. Aktivni stabilizatori su zadržani, a nisu prebačeni sa 48-voltnog električnog sistema na uobičajeni 400-voltni.

Isporuke hibridnih limuzina počeće do kraja godine, sa cenama od 220.000 funti. Osnovni hibrid sa V6 motorom će takođe biti ažuriran kasnije: model Flying Spur ima ovu verziju od 2021. Međutim, čisto benzinske verzije su isključene iz asortimana.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Britanci su velemajstori za zelenu boju,a tek izostanak nakačenih monitora!