1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Yugo kakav dosad niste videli
Yugo kakav dosad niste videli
7

Yugo kakav dosad niste videli

2.37K
7
Podelite sa prijateljima:

Prošle godine, u ovo vreme otprilike, pisali smo o radovima jednog dizajnera iz Subotice. U pitanju je Laslo Nađ-Perge (Nagy Perge Laszlo). On nam je kroz više dizajn-studija preneo svoja viđenja kultnih modela srpske, jugoslovenske i istočnoevropske automobilske industrije.

Prvo nam je predstavio Yuga i Stojadina, pa su usledili i Fića, Fićin kombi, Trabi, Tamić, Tristać i terenski 101 pikap u formi kakvu Ameri vole – inspirisan Fordom Broncom, Internationalom Scoutom i Chevroletom Trailblazerom. Da ne dužimo, ko želi da se podseti, na ovom linku može naći sve ranije tekstove i slike o pomenutim modelima. Takođe, možete pogledati i Yugo koji je uradio Dejan Hristov

Danas je Yugo opet na repertoaru, ali sada u formi ekstremnog terenca, ali sa električnim pogonom. Znamo da se to većini neće dopasti, ali ovakva karoserija bi lagano mogla da ima i termički pogon.

Što se tiče dizajna, koncept je zadržao četvrtaste farove tipične za Yugo, na sredini rešetke je dobro poznati znak – stilizovano slovo „Y“, a sama maska je oivičena plavim led svetlom. Hauba napred ima blago zakrivljenje, baš kao i original, a na sredini prednjeg zida se nalazi slovima napisan naziv modela. Ispod natpisa je ogroman usisnik za vazduh.

Što se bočne strane tiče, imamo plastične rubove i prednja i zadnja vrata, na kojima nema rukohvata za otvaranje. Čini nam se da je Laslo inspirisan novim Dusterom (ako nismo u pravu, može slobodno u komentarima da nam da pojašnjenje inspiracije).

Kakav bi ovo terenac bio ako nema izistinske terenske pneumatike, naravno na aluminijumskim felnama, koje takođe imaju detalje svetlo plave boje. A ako pogledate u centar točka, videćete znak Yuga, opet u formi stilizovanog „Y“.

Sve u svemu, ovo je pravi kockasti terenac, kakav i treba da bude. Dizajn zadnjeg dela, a ni enterijera ne videsmo, ali bi trebalo da budu isto ovako spektakularni.

Da ne preterujemo sa opisima, slike govore više od hiljadu reči. Koga zanimaju i drugi Laslovi radovi, može ih pogledati na društvenim mrežama (Tik Tok, Instagram i Facebook).

Očekujemo i vaše mišljenje u komentarima…

AutoRepublika

(2368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da nije naslova ne bih znao o kom automobilu se radi. „Kud svi Turci, tu i mali Mujo“ – tako i dizajneri, koji sve moguce modele pretvaraju u SUV.

Matija

Zaboravili ste priloge koje je tada pripremio Dejan Hristov na temu „Yugo“.

Matija

Pohvaljujem! Ovo je bilo brzo i efikasno! 🙂

Darko

Kada kreće proizvodnja? Može li već da se poruči negde?

Zvezdan Božinović

Naravno, proizvodnja kreće čim skupite novac za nov automobil.

Dane

podseća na bronka , trebalo bi Zastavin program modernizovati i staviti kvalitet na višem nivou za početak