1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Mercedes objavio zvanične slike testnih mula nove V Klase EQ
Mercedes objavio zvanične slike testnih mula nove V Klase EQ
0

Mercedes objavio zvanične slike testnih mula nove V Klase EQ

91
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Mercedes V Klase EQ već je viđen na špijunskim fotografijama u par navrata, pa je marka sa znakom trokrake zvezde odlučila da samostalno pokaže testnu mulu i tako poremeti sve one koji su uslikali koncept. Budući električni ven, koji će stići 2026. godine, proizvodiće se u španskoj Vitoriji i imaće više od 500 kilometara autonomije.

Ovo je drugi put za manje od godinu dana da je Mercedes koristio marketinšku tehniku koju nije koristio od prvog AMG GT Coupea: da objavi sve vesti vezane za jedan od njegovih najvažnijih novih proizvoda. Prošle zime, nakon prvih špijunskih fotografija prve AMG-ove električne limuzine, pokazao je svoje kvalitete na smrznutim probnim stazama.

Novi Mercedes V Klase EQ je već viđen u nekoliko navrata, poslednji pre samo nekoliko nedelja, a Mercedes je to uradio ponovo: upravo je pokazao slike testnih mula ovog električnog vena koji će stići 2026, a koji će se i dalje proizvoditi u pogonima proizvođača u Vitoriji, Španija.

Ove „zvanične“ špijunske fotografije, ljubaznošću dobro informisanog nemačkog prodajnog mesta u Mercedesu, pokazuju veoma drugačiju kamuflažu od uobičajene i dizajn koji nema nikakve veze sa onim sa budućeg Mercedesa V Klase. Prednji deo ima veliki branik, što je nagoveštaj da budući model neće biti samo duži, već i širi jer se jasno vide dodaci na lukovima točkova.

Bočne lajsne nisu znak većeg sportskog karaktera, već kriju strukturu baterije, koja se odlično vidi ispod zadnjeg branika i ugrađena je na novu „VAN.EA“ platformu, posebno za električne kombije, koji će savladati značajne slabosti trenutnog EQV-a. Minivan i kombi koji su dostupni samo sa pogonom na prednje točkove, njegova snaga punjenja je preniska i njegove performanse su veoma ograničene.

Nova arhitektura ne samo da će imati snažniju kontrolnu jedinicu, već će i smanjiti značajan broj njih zahvaljujući moćnom softveru, pored uključivanja moćne električne mreže od 800 V za napajanje velike baterije kapaciteta najmanje 100 kWh, koja će obezbediti domet od najmanje 500 kilometara.

Mercedes takođe razvija sopstvene električne motore, integrisane direktno u osovine, čime štedi prostor i smanjuje težinu svih svojih električnih automobila nove generacije. Međutim, mule ovog novog Mercedesa V Klase EQ pokazuju zanimljive detalje, a imaće i naprednije funkcije autonomne vožnje, što se vidi po senzorima instaliranim napred, u uglovima prednjeg i retrovizora.

AutoRepublika

(91)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments