1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Kawasaki za 2025. godinu planira novi Versys 1100
Kawasaki za 2025. godinu planira novi Versys 1100
0

Kawasaki za 2025. godinu planira novi Versys 1100

104
0
Podelite sa prijateljima:

Ne tako retko, informacije o planovima proizvođača automobila i motocikala, saznajemo zahvaljujući dokumentaciji koja se podnosi u kontekstu dobijanja specifičnih dozvola i homologacije postojećih ili budućih modela vozila. Tako smo na osnovu sličnih papira iz Australije saznali da će veliki Kawasakijev Versys u narednoj godini nastupiti s većom zapreminom motora, koja stiže s novim naraštajem putne krstarice na dva točka.

Kako napreduje želja globalno važnih političkih lidera za čistijim emisijama izduvnih gasova koje generišu vozila, proizvođači motocikala se suočavaju s nekoliko načina da očiste izduvne cevke svojih proizvoda. Mogu da se opredele da potroše milione na konstrukciju potpuno novog motora ili, da postojeći agregat učinite većim, ali istovremeno i čistijim. Smatra se da Kawasaki u naznačenu i nametnutu misiju kreće ovim drugim, čini se jeftinijim putem.

To znamo pošto su pomenuti dokumenti o odobrenju tipa vozila iz Australije otkrili verziju avanturističkog turing motocikla s indeksom Versys 1000, koja će verovatno biti lansirana s većim pogonskim blokom, koliko već sledeće godine.

Konkretno, a kako prenosi ugledni Motorrad, dokument pokazuje postojanje modela pod nazivom KLZ1100B, dok je trenutni Versys 1000 poznat kao KLZ1000B. Dok dokumenti otkrivaju tek malo toga, osim što daju naziv modela, smatra se da je motocikl koji stiže zapravo ažuriranje postojećeg Versysa 1000, a ne potpuno novi model i kao osnovu, više nego verovatno, konstruktor se oslanja na aktuelni blok od 1.000 kubika, samo s „jačom“ zapreminom.

Ostaje da se vidi kako je Kawasaki proširio linijski četvorocilindarski motor sa 120 KS, mada je verovatno da će svako podebljanje performansi u odnosu na postojeću verziju biti umereno. Čin da se motor poveća da bi se dobio bolja emisija čini se kontraintuitivnim, ali za proizvođače to znači da motor radi u mekšem stanju, dok i dalje dobija sličnu količinu snage i obrtnog momenta.

Međutim, i dalje ne znamo kada će najavljeni novitet biti komercijalizovan, iako ima naznaka, kako na više mesta napisasmo, da će to biti sledeće godine. Prve konkretne i zvanične pojedinosti na ovu temu valja očekivati na jesenjem Salonu motocikala u Milanu (EICMA). Održava se u novembru i verujemo da će biti veoma lepo.

MotoRepublika

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments