1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan GT-R bi se mogao vratiti u Evropu
Nissan GT-R bi se mogao vratiti u Evropu
0

Nissan GT-R bi se mogao vratiti u Evropu

157
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je spreman da proširi paletu modela visokih performansi kolektivno nazvanih Nismo dostupnih u Velikoj Britaniji, uključujući povratak sportskih automobila i fino podešenih verzija ključnih „mainstream“ modela.

Japanski proizvođač automobila je nedavno potvrdio da će početkom sledeće godine u Evropi lansirati model Ariya Nismo, koji će postati nova vodeća verzija električnog krosovera. Ovaj model će takođe biti prvi koji će nositi značku u regionu otkako je GT-R Nismo povučen zbog sve strožih standarda za emisiju izduvnih gasova.

Ivan Espinosa, Nissanov šef globalne strategije, potvrdio je magazinu Autocar da će elektrifikacija omogućiti da se podbrend Nismo vrati u Evropu. „Budući oblik naših automobila visokih performansi će verovatno biti elektrifikovan, ne samo zbog naše strategije, već i zbog geografskih propisa koji nas guraju u tom pravcu“, rekao je on.

„Nekoliko naših ključnih modela imaće verziju Nismo jer je to način da se uzbuđenje Nismoa dovede do više kupaca“, dodao je izvršni direktor.

Nissan je nagovestio naelektrisanu budućnost za brend GT-R kada je prošle godine predstavio divlji koncept Hyper Force.

Serijska verzija koncepta bi trebalo da stigne i do Evrope. „Činjenica da je električna pomoći će: proizvodnja elektrifikovanih sportskih automobila će im olakšati ulazak na mnoga tržišta koja su danas ograničena“, odgovorio je Espinosa. „U Velikoj Britaniji, na primer, ima mnogo entuzijasta“, dodao je on.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments