1. Home
  2. Vesti
  3. Xiaomi će ispuniti zadate ciljeve proizvodnje modela SU7
Xiaomi će ispuniti zadate ciljeve proizvodnje modela SU7
0

Xiaomi će ispuniti zadate ciljeve proizvodnje modela SU7

72
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski tehnološki gigant Xiaomi počeo je da isporučuje prvi električni automobil, SU7, u martu. To je model prepun tehnologije, sportski i brz. Pojačanje proizvodnje je takođe bilo impresivno brzo. Za samo tri meseca, Xiaomi može da „broji šuške“, jer je prvih 25.000 primeraka isporučeno kupcima.

Za celu godinu, Xiaomi planira da isporuči više od 100.000 automobila, a može se reći da će biti izazov dostići 120.000 automobila. Kompanija je nedavno dostigla proizvodni kapacitet od 10.000 automobila nedeljno, što znači da može lagano da proizvede pola miliona automobila na godišnjem nivou.

Sada izvršni direktor kompanije Lei Jun piše da će ona dostići 100.000 automobila već početkom novembra. 120.000 stoga neće biti problem do kraja godine.

Nije potvrđeno da li će Xiaomi SU7 doći u Evropu. Ukoliko dođe, verovatno će biti opterećen dodatnim nametom u vidu kaznenih carina EU prema kineskim automobilima. Model je prikazan na sajmovima automobila širom Evrope tokom proleća. Danas Xiaomi ovde prodaje samo potrošačku elektroniku, pri čemu neformalno postoje grupe „sektaša“ (nešto slično kao sa VW-om), gde se nameće stav da Xiaomijevi proizvodi imaju najbolji odnos cene i kvaliteta…

Xiaomi SU7 je takođe nedavno prikazan verzijiu „Ultra“, s kojom želi da izazove Ferrati i Bugatti na megdan, a o tome možete pročitati više na ovom linku

AutoRepublika

(72)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments