1. Home
  2. Prezentacije
  3. „Nismo“ se vraća u Evropu: Nissan najavljuje nabrijani krosover Ariya
„Nismo“ se vraća u Evropu: Nissan najavljuje nabrijani krosover Ariya
1

„Nismo“ se vraća u Evropu: Nissan najavljuje nabrijani krosover Ariya

133
1
Podelite sa prijateljima:

Nismo je divizija Nissana koja stvara sportske automobile i nabrijane verzije običnih modela japanskog brenda. Ove godine puni 40 godina, a proizvođač je tempirao stvaranje „hot“ verzije „zelenog terenca Ariya da se poklopi sa ovim događajem.

Sada je postalo poznato da će se ova verzija pojaviti na evropskom tržištu, pa će se odeljenje Nismo vratiti u region (ranije se ovde prodavao sportski automobil GT-R Nismo).

Evropska kancelarija najavila je proširenje ponude lokalnih brendova Nissanom Ariyom Nismo, otkrila karakteristike eksterijera i unutrašnjosti „vruće“ verzije, ali su mnogi detalji o pogonu ostali „iza kulisa“.

Moguće je da će tehnologija biti ista kao i verzija za domaće tržište: podsetimo da je tjunirani krosover predstavljen početkom ove godine na Salonu automobila u Tokiju.

Nabrijani krosover ima istu svetleću masku sa utikačem umesto tradicionalne rešetke hladnjaka kao i obična Ariya, ali je prednji branik drugačije dizajniran.

Verzija Nismo dobila je modifikovane bočne i centralne usisnike vazduha, a razdelnik od sjajne crne plastike je integrisan u ivicu donjeg dela.

Ovaj krosover takođe ima kontrastnu crvenu tanku traku koja pokriva karoseriju duž perimetra. Pored toga, kućišta spoljašnjih retrovizora su bila opremljena crvenim potezima.

Zadnji deo je takođe dobio svoj deo promena, dok Nissan Ariya Nismo ima ista svetla, napravljena u vidu jedne široke trake koja se proteže preko cele širine poklopca prtljažnika.

Na dnu branika može se videti značka Nismo sa crvenim „o“ i dodatnim spojlerom, koji se nalazi direktno iznad linije zadnje optike.

Još nema informacija o evropskoj verziji, ali se zna da je za japansku verziju obezbeđen novi set originalnih 20-inčnih felni.

U unutrašnjosti „sportske” verzije postoje i razlike od „običnog” modela, ali pored sportskih sedišta, uglavnom govorimo o dekoru. Dizajn uključuje crvene detalje na centralnoj konzoli i prednjem panelu, odgovarajuće osvetljenje i šavove na tamnom presvlaku. Prednja sedišta su takođe opremljena vezom sa imenom sportske divizije.

Do sada je Nissan rekao da će Ariya Nismo ući na tržište Starog kontinenta sa unapređenim kočnicama, rekonfigurisanim sistemom e-4orce i trakcionom baterijom korisnog kapaciteta od 87 kWh. Imajte na umu da japanska verzija takođe ima takvu bateriju. Za njega je predviđena i slabija verzija od 63 kWh.

„Domaći“ Nissan Ariya Nismo nudi se sa dva motora (po jedan elektromotor na svakom vratilu) u dve opcije snage. Verzija sa baterijom manjeg kapaciteta ima ukupnu snagu od 367 KS (maksimalni obrtni moment je 560 Nm), a druga verzija ima 435 KS (600 Nm).

Očekuje se da će se na evropskom tržištu pojaviti pre kraja ove godine. Cene će biti naknadno objavljene.

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zastava

Kad bi Nissan ponudio model Magnite i Evropi, to bi bilo nešto..U Indiji košta oko 6500 evra, kada se indijske rupije pretvore u evre.