1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Na koji model podseća Ford Capri?
Na koji model podseća Ford Capri?
10

Na koji model podseća Ford Capri?

484
10
Podelite sa prijateljima:

Ford je prekjuče zvanično prikazao novi električni automobil nazvan starim imenom Capri. U pitanju je električni krosover-kupe na bazi Volkswagena ID.5. Na našem portalu, a i na drugim mestima, vodila se polemika o sličnosti sa originalom.

Apsolutna većina čitalaca koji su uzeli učešća u diskusiji se složila da Ford jako greši što je uzeo kultno ime za „bezlični električni krosover“, a s obzirom da ne liči na uobičajene Fordove, ipak liči na neke modele drigih marki.

Mnogi čitaoci su istakli da ih novi Capri mnogo podseća na Polestar 2. Očigledno je na to reagovao i dizajner automobila i izvršni direktor Polestara Tomas Ingenlat.

U objavi na Instagramu, on piše pomalo zadirkujuće:

– Znao sam za američku proizvodnju Polestara 3, ali ovo je bilo iznenađenje, piše Tomas i deli sliku novog Caprija.

Tomas u svom šaljivom komentaru ukazuje da će se Capri proizvoditi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali vredi istaći da će se Ford Capri zapravo proizvoditi u Kelnu, Nemačka.

Moramo priznati, nas Capri pomalo podseća i na Citroen C4 X…

Dragović, bicikl i C4 X

A šta vi mislite?

AutoRepublika

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bole

Unistili ime mustang, sad i capri.

BB

A gdje im je Fiesta, Focus, Mondeo? Nema ni imena a kamoli auta…

Mustang

dizajn je najmanji problem, ford je totalno izgubljen, bivši no.2 po prodaji u svetu sada nema ni jasne ni svetle budućnosti, a kamo li dizajn

Aleksandar

Na Caprija kojeg su imali moji matorci ne podseća ni malo.

Matija

Na sta lici novi Capri? Na Capri sigurno ne! Ostalo nije bitno.

Milan

Tonu polako….

Matija

Da se podsetimo – ovo je pravi Ford Capri, prva generacija, 1968 – 1973. Elegantan, kompaktan, dugacka hauba, nizak, enterijer u crnom, pristupacan po ceni, ukratko perfektan!

comment image

Yankee

Zapravo, ovo je pravi Fordov Capri. 😉

comment image

Matija

Opet ti! A ono gore, sta je to?

Yankee

I to je Capri, ali nije originalni. 😉
Poenta je da je Ford koristio ime Capri na nekoliko razlicitih modela (ne samo pod brendom Ford vec i Mercury i Lincoln), pa sto smeta jos jedan?

Evo recimo i ovo je Capri. Mercury Capri. Blizanac tvog omiljenog Mustanga Fox 😉

comment image