1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Jimny se oprašta od Evrope sa specijalnim izdanjem Horizonom
Suzuki Jimny se oprašta od Evrope sa specijalnim izdanjem Horizonom
1

Suzuki Jimny se oprašta od Evrope sa specijalnim izdanjem Horizonom

854
1
Podelite sa prijateljima:

Odavno je poznato da će Suzuki na evropskom tržištu morati da se oprosti od kompaktnog terenca, koji se trenutno nudi samo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovaj model, kao i niz drugih, napušta region zbog pooštravanja evropskih ekoloških standarda za putničke automobile, kao i zbog novih standarda bezbednosti GSR2. Pre sedmicu dana pisasmo o Suzukijevim planovima za Evropu.

Suzuki Jimny se oprašta od Evrope uz pomoć ograničene specijalne verzije, koja je dobila ime Horizon. Ova varijanta ima nekoliko vizuelnih razlika od uobičajenog terencaa. Prednji deo je ukrašen drugačijom rešetkom hladnjaka – sa finom mrežicom i imenom marke umesto logotipa, a tu su i prepoznatljivi okrugli farovi sa okvirom napravljenim u retro stilu.

Horizon takođe ima aluminijumsku zaštitu na prednjem braniku i bočnim pragovima „u istoj boji“; uvećani fleksibilni blatobrani na masivnim lukovima točkova, i poklopac za odlaganje rezervne gume sa natpisom „SUZUKI“, smešten na zadnjim vratima. Paket dodatne opreme takođe uključuje kuku za vuču koja se može ukloniti. Ovaj terenac je opremljen crnim čeličnim točkovima. Karoserija modela ograničenog izdanja može biti samo sivo sa raznim crnim detaljima.

U unutrašnjosti nema promena, Suzuki Jimny se u Evropi nudi kao kombi sa dva sedišta (ne i u Srbiji) sa tovarnim prostorom na mestu drugog reda sedišta. Zapremina prtljažnika je 863 litra.

Suzuki Jimny Horizon ispod haube ima atmosferski 1,5-litarski benzinski motor. Njegova snaga je 102 KS, a maksimalni obrtni moment je 130 Nm. Motor radi u tandemu samo sa petostepenim manuelnim menjačem. Pogon je na sva četiri točka (as it should be).

Poznato je da će tiraž specijalne verzije Horizona biti ograničen na 900 jedinica. Automobili su dostupni za naručivanje u Nemačkoj, cena takvog modela je već poznata, iznosi 32.340 evra. Poređenja radi, uobičajeni Jimny na nemačkom tržištu može se kupiti za najmanje 29.490 evra.

Nakon što se evropski Jimny povuče, evropska Suzukija biće dopunjena potpuno električnim naslednikom. Očekuje se da će ovakav novi proizvod biti predstavljen pre kraja decenije.

AutoRepublika

(854)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar

Šteta. Poslednji mohikanac sa lestvičastom šasijom među malim terencima. Jimny je i sjajno radno vozilo. Nemam ni ideju šta može da zameni ovakva vozila kojih više NEMA!