1. Home
  2. Vesti
  3. Razvoj Ineosa Fusiliera se odlaže, a razlog je opadanje interesovanja za električne automobile
Razvoj Ineosa Fusiliera se odlaže, a razlog je opadanje interesovanja za električne automobile
2

Razvoj Ineosa Fusiliera se odlaže, a razlog je opadanje interesovanja za električne automobile

127
2
Podelite sa prijateljima:

Manji terenski automobil Ineos Fusilier, koji je trebalo da bude opremljen sistemom električnog pogona sa opcionim proširenjem dometa uz dobijanje energije sagorevanjem, biće odložen zbog pada interesovanja za električne automobile i neizvesnosti u industriji električnih automobila.

Ineos Automotive, poznat po robusnom terenskom Grenadieru, početkom godine je predstavio novi model Fusilier, koji je trebalo da bude manji i prvenstveno električni, ali sa opcijom sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem gde bi ovaj služio kao „range extender“.

Proizvođač automobila je najavio da će objaviti više detalja tokom jeseni ove godine, uključujući više informacija o tehnologiji i verovatnom datumu početka isporuka. Međutim, već sada je jasno da će dolazak automobila na tržište kasniti.

Džim Retklif, osnivač Ineos grupe, rekao je u intervjuu za Bloomberg da kompanija odlaže lansiranje modela Fusilier iz dva razloga. Prvi je neodlučno interesovanje potrošača za električne automobile, drugi je neizvesnost u industriji povezana sa carinama, rokovima i oporezivanjem. Rečeno je da zakonodavci moraju biti jasni o tome kako postići nultu emisiju na duži rok.

Magna Steyr, koja proizvodi i Mercedes-Benz G-Klasu, na primer, trebalo bi da bude uključena u razvoj novog modela Fusilier, a njegovo lansiranje se prvobitno očekivalo tokom 2027. godine. Novi datum još nije jasan.

Kompanija nije dala mnogo detalja o novom modelu, ali bi trebalo da bude manji i moderniji od originalnog Ineosa Grenadiera. Od duhovnog naslednika originalnog Land Rover Defendera, očekivalo se da se takmiči sa modelom Mercedes-Benz G-Klase, koji je takođe nedavno predstavljen u čisto električnoj verziji.

Zahvaljujući električnom pogonu, model Fusilier je trebalo da bude optimalan, na primer, za kraća putovanja i putovanja po gradu, ali zahvaljujući opcionoj tehnologiji motora sa unutrašnjim sagorevanjem u ulozi produžavača dometa, takođe mu ne bi nedostajala mogućnost jednostavnog dopunjavanja goriva na putu. Međutim, i dalje bi proizvodio niže emisije od čisto termičkog automobila.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„razlog je opadanje interesovanja za električne automobile“

Da nije neka greška u prevodu ? 😊 Na slici je klasičan praktičan gradski autić, za koji je sasvim primereno da je u EV varijanti. Čudni su ti kupci … Skroz besni… Danas nešto hoće, sutra to isto neće … Niko im ne može ugoditi.

Matija

Ineos Fusilier je dugacak oko 4,50 m, skoro 40 cm je kraci od velikog brata, Grenadiera! Njegove umerene dimenzije i dobar dizajn su jaki aduti za dobru prodaju, SUV vozila u toj klasi su trazena. Gde je greska? Greska je u strateskoj orijentaciji ka cistom baterijskom vozilu! Dopunska varijanta je gorivni motor kao range extender. Ovakav koncep nije trazen na trzistu! Ono sto se danas trazi jeste hibrid – pristojan gorivni motor + mala baterija i e-motor kao dopuna. Po izgledu Fusiliera zakljucujem da ispod njegove haube ima dosta mesta za hibridni pogon. Iz pouzdanih izvora znam da se na… Pročitaj više »