1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan priprema novi jeftini krosover?
Nissan priprema novi jeftini krosover?
2

Nissan priprema novi jeftini krosover?

201
2
Podelite sa prijateljima:

Prošle jeseni, Nissan je najavio da će lansirati dva nova krosovera u fabrici u Brazilu. Jedan od modela je odmah nazvan – Kicks druge generacije, prilagođen za lokalno tržište. Inače, novi Nissan Kicks je već predstavljen, ali do sada samo u američkoj verziji.

Brazilski specijalizovani mediji su tada drugi nadolazeći krosover smatrali ili pojednostavljenim Jukeom ili preimenovanim i blago modernizovanim Kicksom prve generacije (prethodnu generaciju modela za zemlje Latinske Amerike proizvodi upravo ta fabrika u Brazilu).

Stari Nissan Kicks će zaista ostati na pokretnoj traci; prodavaće se paralelno sa novom generacijom. Međutim, prošlogodišnje saopštenje za javnost nije bilo o tome. I ne o Nissan Jukeu.

Činjenica je da drugi najavljeni krosover trenutno nije prisutan ni na jednom tržištu. O tome je za brazilski Motor1 rekao šef Nissanovog odeljenja za Latinsku Ameriku. Menadžer nije izneo nikakve druge detalje o modelu. Motor1 pretpostavlja da će novi krosover zauzeti nišu između „prvog“ i „drugog“ Nissana Kicksa u asortimanu brenda.

Veruje se da će oba nova krosovera biti opremljena turbo motorom 1.0, čija će proizvodnja takođe biti uspostavljena u Brazilu. U Sjedinjenim Američkim Državama, Kicks druge generacije bi trebalo da ima dvolitarski atmosferski motor.

U Brazilu se očekuje da će novi Nissan Kicks krenuti u prodaju 2025. godine, iako bi se premijera lokalne verzije mogla održati ove godine. Drugi krosover bi trebalo da se pojavi na tržištu do 2026. godine. Planirano je da oba modela lokalno proizvedene budu isporučena u druge zemlje Latinske Amerike.

U međuvremenu, Nissan je ranije najavio još jedan novi i relativno pristupačan krosover – ovog puta za Indiju. To će biti analogni model predstojećeg indijskog Renaultovog krosovera. Model još nije kršten. Sasvim je moguće da će Indijcima biti ponuđen krosover Renaulta kao sledeći Duster (ali će se po izgledu razlikovati od globalnog Dustera treće generacije). Ali ime Terrano za Nissanov krosover verovatno neće biti oživljeno (prethodni Nissan Terrano je bio klon prve generacije Renaulta Dustera, proizvodnja ovog Nissana je već prestala).

Generalno, moguće je da će se brazilski Nissanov krosover nekako preklapati sa indijskim modelom.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Neće biti neki „relativno pristupačan“ i za Evropu ?

BB

Neće, jer će im pnda uvesti dodatne carine 😜