1. Home
  2. Vesti
  3. Povoljni krosover Suzuki Fronx će u Japan dolaziti iz Indije
Povoljni krosover Suzuki Fronx će u Japan dolaziti iz Indije
2

Povoljni krosover Suzuki Fronx će u Japan dolaziti iz Indije

139
2
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni, jeftini krosover Suzuki Fronx debitovao je prošle godine u Indiji. Tek tamo je uspostavljena proizvodnja, za izradu je odgovorna kompanija Maruti Suzuki (podružnica japanske kompanije).

Istovremeno, model sa petoro vrata je globalni: indijski automobili se isporučuju u zemlje Latinske Amerike, Afrike i Bliskog istoka. A na jesen će se pojaviti i u Suzukijevom rodnom Japanu – tamo će, po svemu sudeći, prodavati i krosover proizveden u Indiji.

Sam brend je do sada objavio tizer video i nekoliko slika japanske verzije. Sudeći po tome, izgled takvog Fronxa će kopirati modele koji su dostupni na drugim tržištima.

Osim što će Japancima biti ponuđen krosover bez krovnih šina (ili će biti dostupni uz doplatu).

Podsetimo se da Suzuki pozicionira model kao krosover nalik kupeu. U stvari, Fronx je „off-road” verzija restilizovanog hečbeka Baleno  (originalni hečbek se ne prodaje u Japanu). Iako, istine radi, treba napomenuti da se kompanija nije ograničila samo na kačenje neobojene plastike „posvuda“: zamenili su skoro sve karoserijske panele, pored toga, krosover je dobio dvoslojne farove i zadnja svetla dizajnirana kao jedan panel.

Dužina Fronxa je 3.995 mm, širina 1.765 mm, visina 1.550 mm. Međuosovinsko rastojanje je istih 2.520 mm kao kod donatorskog hečbeka.

 

Unutrašnjost krosovera upućenog Japanu još nije otkrivena, ali ne bi trebalo biti značajnih razlika u odnosu na druge automobile unutra. U zavisnosti od tržišta i konfiguracije, spisak opreme može uključivati: multimedijalni sistem sa tabletom koji se uzdiže iznad prednjeg panela, bežično punjenje za pametni telefon, ekran za projekciju, šest vazdušnih jastuka, sveobuhvatne kamere i tempomat.

Tehnologija Suzuki Fronxa za Japan još nije objavljena. U Indiji je opremljen atmosferskim 1,2-litarskim benzinskim četvorocilindričnim motorom (90 KS) i jednolitarskim trocilindričnim motorom sa turbopunjačem (100 KS). U drugim zemljama, Fronx se prodaje sa atmosferskim 1,5-litarskim četvorocilindričnim motorom (103 KS), plus na nekim mestima ima starter-generator. Ali pogon je uvek na prednje točkove.

Više detalja o modelu namenjenom japanskom tržištu obećava se da će biti otkriveno sredinom jula. Inače, u Indiji, Suzuki Fronx ima „brata“ iz Toyote – Urban Cruiser Taisor.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Au ne izgleda loše, lepši mi je zadnji kraj sa svetlima nego što su napravili sa sx4-cross… neka ga i u Evropi prodaju

slk

mene zadnji kraj bas podseca na hondu hrv