1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen najmanji „M“: BMW M2 dobija više snage i nove boje
Osvežen najmanji „M“: BMW M2 dobija više snage i nove boje
1

Osvežen najmanji „M“: BMW M2 dobija više snage i nove boje

196
1
Podelite sa prijateljima:

Čini se kao da je tek juče BMW M2 uleteo na scenu performantnih automobila sa osnovnom kombinacijom velike snage, male karoserije kupea i opcionog manuelnog menjača. Ali nikad nije loše da se uvede niz ažuriranja, a aktuelni set poboljšanja mogao bi samo da učini ionako briljantni M2 još boljim.

Novi M2 je sada dostupan za naručivanje, a kupcima će stići u avgustu ove godine. Poznata nam je cena u UK i iznosi 63.360 funti, što je za jednu najmanju papirnu novčanicu više od 75 hiljada evra, a u Americi je 64.195-66.075 dolara.

Za mnoge majbitnija izmena jeste povećanje snage koju generiše redni šestocilindraš „S58“ sa 460 na 480 KS, pri čemu je obrtni moment ostao stabilan na 600 Nm, ili 550 Nm sa opcionim šestostepenim manuelnim menjačem. Ubrzanje je poboljšano za 0,1 sekundu a kao rezultat, automobil dostiže „stotku“ za samo četiri sekunde, ali duži prenosni odnosi usporavaju verziju s manuelnim menjačem za par desetinki, pa je njegov rezultat 4,2 sekunde.

BMW M je uneo izmene u mapiranje motora za obe opcije prenosa – za njih se kaže da dodatno poboljšavaju odziv motora u srednjem opsegu. Ipak, inherentno zatvoren blok motora, složene 3D štampane unutrašnjosti zaglavlja, dvostruki sistemi Vanos i Valvetronic i dvostruki turbo punjači sa jednim pomeranjem su nepromenjeni.

Kao i ranije, snaga ide samo na zadnje točkove bez obzira na to koji menjač je izabran, a njime upravlja BMW-ov pametni aktivni zaključavajući zadnji diferencijal. Automobili opremljeni manuelnim menjačem imaju ugrađenu funkciju auto-blip (to je patentirani, napredni elektronski modul koji automatski otvara klapnu gasa kada prelazi u nižu brzinu na automobilu opremljenom ručnim menjačem i elektronskim sistemom pedale gasa; eliminiše potrebu za manevrom peta-prsti) i dostiže veću maksimalnu brzinu – 285 km/h, u odnosu na elektronski ograničenih 250 km/h kod modela s automatikom. Ovo neslaganje se može izjednačiti sa opcionim paketom M Driver.

Baš kao i ostatak BMW-ove Serije 2 Coupe, M2 je pokupio novi dizajn kontrolne table koji se nalazi iznad plutajućeg zakrivljenog ekrana koji uključuje ekran sa informacijama za vozača od 12,3 inča i ekran osetljiv na dodir od 14,9 inča. Oba pokreću grafiku koja je jedinstvena za „M“ modele, koristeći najnoviji operativni sistem OS 8.5.

M2 takođe preuzima M-ov novi dizajn volana, sa ravnim dnom i crvenim markerom na tački od 12 sati, a kupci mogu pojedinačno izabrati sedišta sa ugljeničnim vlaknima koja su ranije bila dostupna samo kao deo naprednijih opcija.

Za one koji su bili razočarani relativnim nedostatkom personalizacije eksterijera u poslednjoj generaciji BMW-a M2 biće srećni da saznaju da će bavarska marka iz „Minkena“ sada ponuditi mnogo širi izbor boja i točkova. Ovo uključuje ukupno 12 spoljašnjih boja, uključujući žutu Sao Paolo pozajmljenu od M3 i M4, plus niz boja BMW Ekclusive kao što su zelena Java Green, plava Voodoo Blue i ljubičasta Twilight Purple.

S obzirom da se automobil proizvodi u BMW-ovom meksičkom pogonu, puni prošireni asortiman opcija boja iz Individualnog programa nikada nije bio ponuđen na M2 – nešto što se marka sada nada da će nadoknaditi većom paletom standardnih boja.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Eto,to se zove osveženje,kud je i ovako jak,oni ga još pojačaju..A ne ko onomad što pročitah za Alpine A110,koliko je već prave,7-8 godina i nije se makla od 300 konja.Koliko je snage imala na početku,tako je i danas.Samo mjenjaju boje i po neki spojler.