1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Zlatna poluga: jedinstveni produženi Mansory G Klase sa V8 motorom od 900 konjskih snaga
Zlatna poluga: jedinstveni produženi Mansory G Klase sa V8 motorom od 900 konjskih snaga

Zlatna poluga: jedinstveni produženi Mansory G Klase sa V8 motorom od 900 konjskih snaga

174
1
Podelite sa prijateljima:

Specijalisti kompanije Mansory imaju veliko iskustvo u proizvodnji prilagođenih konverzija zasnovanih na Mercedes-Benzu G Klasi, a tri najupečatljivija primera su Mansory Gronos Coupe EVO C sa troja vrata, povišeni Mansory Gronos 4×4 sa portalnim osovinama i kamionet Mansory Gronos sa šest točkova 6×6.

Predstavljen tokom vikenda, Mansory P900 EVB Gold Edition je verovatno najkičastiji i najluksuzniji od svih konverzija G Klase koje su dostupne, i to je jedinstveni primerak.

Podsetimo, u martu ove godine, Mercedes-Benz G Klase je prošao kroz još jedan fejslift i mesec dana kasnije predstavljen je električni G 580 sa tehnologijom EQ, ali je projekat Mansory P900 EWB Gold Edition bio zasnovan na modelu pre restilizacije u top verziji Mercedes-AMG G 63 sa četvorolitarskim V8 biturbo benzinskim motorom, čija je maksimalna snaga 585 KS uz 850 Nm obrtnog momenta.

Mansory iz ovog motora izvlači 900 KS i 1.200 Nm, zahvaljujući čemu je vreme ubrzanja do 100 km/h smanjeno sa 4,5 na 3,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Glavna karakteristika Mansoryja P900 EWB-a Gold Editiona, međutim, nije prejaki motor, već karoserija, produžena za 20 cm u poređenju sa standardnim automobilom, i obojena u zlatnu boju.

Celokupno povećanje je bilo u međuosovinskom rastojanju, tako da je drugi red sedišta mogao da se pomeri dodatno unazad i tamo pruži kraljevski komfor na nivou ekskluzivne limuzine.

U drugom redu sedišta Mansoryja P900 EWB-a Gold Editiona nalaze se dve luksuzne fotelje, odvojene visokim centralnim delom sa stolovima na izvlačenje, držačima za čaše i frižiderom za piće.

Zadnja vrata su postala potpuno pravougaona, bez kosina u predelu lukova točkova; otvaraju se u suprotnom smeru od napred radi lakšeg ulaska i izlaska; pragovi su opremljeni uvlačivim osloncima za noge.

Sigurnosni pojasevi za drugi red sedišta su postavljeni na naslone, a ne na stubove karoserije.

Unutrašnjost je, naravno, ponovo presvučena delikatnom perforiranom kožom i bogato ukrašena ugljeničnim vlaknima sa prilagođenim uzorkom tkanja vlakana.

Dugme za pokretanje motora je pomereno na plafon čija je dekoracija masivni panel sa mnogo LED dioda, koji formiraju svetlucavu mapu sveta.

Brutalni spoljašnji izgled zlatnog terenca poznat je iz drugih Mansoryjevih projekata zasnovanih na Mercedes-AMG-u G 63. Karoserija je dodatno šira. Felne FD.15 od 24 inča su ofarbane u boju karoserije. U ovom slučaju nema visokog spojlera na kraju krova i LED „lustera“ na njegovom početku, pošto su dizajneri Mansoryja želeli da ovom modelu daju estetiku zlatne poluge.

Cena nije objavljena, ali verujemo da je u pitanju sedmocifrena suma u evrima.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pravljeno kao za Ruse! 🙂