1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai našao dobavljača mehanike za novi Genesisov kabriolet
Hyundai našao dobavljača mehanike za novi Genesisov kabriolet
3

Hyundai našao dobavljača mehanike za novi Genesisov kabriolet

236
3
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih automobila Lucid je najavljen kao „ubica Tesle“ kada je predstavio model Air pre nekoliko godina.

Air je dobio toliko dobre ocene medija da je u svakom pogledu izgledao superiorno u poređenju sa Teslinim Modelom S. Komercijalni uspeh je uglavnom izostao i Lucid je isporučio svega 3.142 primerka protekle godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Spas se pojavio od strane investitora iz Saudijske Arabije, a prodaja je nedavno proširena i na Evropu i Bliski Istok.

Ali i pored slabije nego očekivane prodaje, Lucidova mehanika za električne četvorotočkaše se smatra jednom od najboljih u automobiloj industriji. Uzmimo za primer spomenuti Air i njegovo najeksremnije izdanje pod imenom Sapphire. Može se pohvaliti sa čak 1.234 konjske snage i ubrzanjem od nule do 100 km/h za 1,8 sekundu, a autonomija od 690 kilometara je takođe solidna. Lucid je očigledno oduševio mnoge, a među njima se našao i treći najveći automobilski proizvođač na svetu. Pričamo o korporaciji Hyundai-Kia koja bi da iskoristi njegovu mehaniku za svoju marku premijum vozila pod imenom Genesis.

Mediji prenose da dve strane trenutno pregovaraju o isporuci mehanike za Genesisov novi kabriolet. Trebalo bi da bude zasnovan na konceptu X sa priloženih fotografija koji je predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu pre dve godine. Genesis ga vidi kao svoj takozvani „halo“ model, što znači da bi ga videli u izložbeno-prodajnim salonima radi poboljšanja imidža cele marke i za one kupce sa dubokim džepom.

Postavlja se pitanje zašto bi Korej(an)ci koristili tuđu tehnologiju kad već imaju veliki broj modela sa značkom Hyundaija i Kije na struju. Razlog leži u podatku da je takva tehnologija solidna za one jeftinije četvorotočkaše, ali ne i za X koji bi da stane Rolls-Royceu na crtu. Sa druge strane, Lucid je već izgradio ime i reputaciju da te mere da njegov usluge već koristi i Aston Martin. Njegova mehanika nije jeftina i svaki električni motor košta 3.600 dolara, ali Hyundai je svakako firma koja nema problema sa finansijama.

Na kraju se postavlja pitanje da li će X imati spomenuti motor od 1.234 „grla“? Odgovor je, „verovatno ne“, ali Lucid nudi Air i u konfiguraijama sa 430, 480, 620, 819, 933, 1.050 i 1.111 „konja“, pa Korejci svako imaju više nego dovoljno izbora.

AutoRepublika

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Lucid Air + Genesis = veoma dobar spoj, koristan za obe strane!
Kriza Lucid Aira pociva na smanjenom interesu trzista za e-vozila. Lucid je 100% fokusiran na e-pogon i nema alternativu. Za raziku od Hyundaia koji proizvode sve sto god hoce.

Matija

Ovo je novi partner Genesisa – Lucid Motors, model Air. Limuzina koja je svuda dobila laskave ocene. Ima snazne motore i visoke performanse ali je teziste njegovog kvaliteta udobnost, u svakom pogledu.

comment image

Dimenzije: 4.975 x 1.935 x 1.417 mm – ekstremno nizak auto i ako ima veliku bateriju u podu.
Rastojanje osovina: 2.960 mm.
Snaga: 480 – 1.111 KS,
Obrtni moment: 1.200 – 1.390 Nm

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Matija
Matija

Lucid Motors daje veoma interesantne i opsirne informacije o svom automobilu – informacije su prezentirane u formi videa.

https://lucidmotors.com/tech-talks