1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tender 5.7 BMW Z4 koji se izjašnjava kao 507
Tender 5.7 BMW Z4 koji se izjašnjava kao 507

Tender 5.7 BMW Z4 koji se izjašnjava kao 507

202
1
Podelite sa prijateljima:

S obzirom da je doživeo tržišni neuspeh u svoje vreme, BMW 507 iz pedesetih je danas veoma tražen, delom zato što je jedan od njegovih 254 kupaca u to vreme bio niko drugi do Elvis Prisli, a delom i zbog malog broja proizvedenih primeraka.

Nemačke kompanije Estella Fahrzeugtechnik i ds Fasertechnik, koje možda vode obožavaoci kralja rokenrola, odlučile su da ga ožive u obliku modernog Z4 (tip G29) prepravljenog pod nazivom Tender 5.7.

Estella je specijalizovana za karoserije od ugljeničnih vlakana. Zbog toga je nemački roudster „obučen“ u retro stilu. Detalji su verni originalnom modelu, ali stvaraju čudnu asocijaciju na proporcije trenutnog Z4.

20-inčne felne u stilu Alpina upotpunjuju spoljašnji paket.

Tender 5.7 je tehnički zasnovan na Z4 M40i. Nema, dakle, motora zapremine 5,7 litara, pa čak ni V8 kao u 507, već dobro poznati šestocilindrični 3.0 turbo B58. Međutim, prerađen je da bi dostigao 500 KS (+ 160 KS) i 650 Nm (+ 150 Nm). Sportski temperament kabrioleta može biti naglašen zahvaljujući podesivom vešanju.

Kabina je u potpunosti presvučena kožom, opremljena audio sistemom Harman Kardon, a Estella obećava visok nivo prilagođavanja. Predviđeno je da se proizvede 15 primeraka Tendera, svaki u drugoj boji iz kataloga BMW-a Classica.

Ovaj ekskluzivni tretman ima „lepu“ cenu: 288 hiljada evra.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Mogli su da se potrude i da unutrašnjost isprati retro formu. Da uklope instrumente lepše, kako bi oponašali analogne i ekran multimedije da se sakrije. Nešto slično radi firma Mechatronic sa Mercedesom.