1. Home
  2. Prezentacije
  3. Povišeni kei automobil Suzuki Hustler dobio „ekstremniju“ verziju Tough Wild
Povišeni kei automobil Suzuki Hustler dobio „ekstremniju“ verziju Tough Wild
5

Povišeni kei automobil Suzuki Hustler dobio „ekstremniju“ verziju Tough Wild

197
5
Podelite sa prijateljima:

Japanski kei automobil Suzuki Hustler prve generacije, uprkos svom prvobitno veoma robustnom izgledu po standardima segmenta, dobio je dodatnu „off-road“ injekciju verzijom Tough Wild, koja se pojavila samo godinu dana pre prestanka proizvodnje.

Trenutna druga generacija Hustlera debitovala je 2019. godine, što znači da se njegova proizvodnja već bliži kraju. Prateći tradiciju, proterenska verzija Tough Wild ponovo se pojavila u asortimanu.

Spolja, ovaj model se od osnovne verzije razlikuje po drugačijem izgledu. Prednji i zadnji branik su skoro u potpunosti napravljeni od nefarbane plastike, sa izuzetkom hromirane trake. Moderan crni dekor nije zaboravljen: rešetka hladnjaka, okviri farova i kućišta bočnih retrovizora napravljeni su u ovoj boji.

Veliki natpis „Hustler“ pojavljuje se na ivici haube, a pojedinačni logotipi verzije Tough Wild su velikodušno razbacani po celoj karoseriji. Na krovu su šine, a među opcijama je ekspedicijski nosač za prtljag. Za specijalnu verziju su pripremljeni i specijalne tamnosive felne prečnika 15 inča.

Glavna karakteristika unutrašnjosti je vodootporna presvlaka sedišta i dekorativna mat kaki obloga.

Hustler nudi razne dodatke za „kampovanje“, kao što su dodatni džepovi, stolovi, držači ili čak dušek za spavanje koji staje na preklopljena sedišta.

Istovremeno, verzija Tough Wild ne podrazumeva nikakva tehnička poboljšanja. Čak je i vešanje sa klirensom od 180 mm ostalo standardno, a da ne pominjemo pogonske jedinice. Postoje dve verzije benzinskog motora od 660 „kubika“ koje se mogu izabrati: atmosferski motor proizvodi 49 KS, a turbo motor maksimalno dozvoljenu za kei automobile – 64 KS.

Obe opcije su opremljene CVT-om i obaveznim starter-generatorom. Pogon je pogon na prednje točkove ili pogon na sva četiri točka.

Cene Suzukija Hustlera Tough Wilda u Japanu kreću od 1,76 miliona jena (11.200 dolara), a turbo verzija sa pogonom na sve točkove košta 1.97 miliona jena (12.500 dolara). Osnovni Hustler košta 1,52 miliona jena (9.700 dolara).

Krajnje je vreme da se i u Evropi nude kei automobili…

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Voleo bih da ovo imam.

BB

Dobra sprava, može za grad, može za Fruškaća, ima visine za glave (mar mi djeluje tako), širona noje velika ali su stranice vertikalne pa bi trebala širina biti efikasno iskorišćena.

Matija

Kei Cars u Evropi? Bilo ih je ali nisu naisli na odusevljenje publike. Pogledajte dimenzije ovog modela: 3395 x 1475 x 1665 mm, razmak osovina 2425 mm, tezina 810-890 kg. Suvise je uzan, optimalna sirina bila bi 1600-1650 mm. Za to postoje dva razloga: prvi, bocna stabilnost, drugi, bocna deformaciona zona. Malisa je simpatican a njegova kockasta karoserija garantuje dobro iskoriscenje prostora. Velika visina – ovo nije baterijsko vozilo! – omogucava visu poziciju sedenja, sto znaci vise prostora u zoni kolena. Pogon na sva cetiri tocka? Moze i ne mora, stvar ukusa i potrebe – kome je kuca na vrhu… Pročitaj više »

Bungi

Za ove nase „specijalce “ nema te deformacione zone i tog auta koje ce da ih spase kad nagaze na gas.

BB

E pa ovi nemaju „gas“ da se nagazi 🤣