1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar F-Pace peva labudovu pesmu, a sama marka se oprašta od motora SUS
Jaguar F-Pace peva labudovu pesmu, a sama marka se oprašta od motora SUS
0

Jaguar F-Pace peva labudovu pesmu, a sama marka se oprašta od motora SUS

79
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine se saznalo da će marka Jaguar preći u luksuzni segment i postati proizvođač isključivo električnih vozila. Proizvodnja modela XF, XE i F-Type biće završena u junu.

Ali, krosover Jaguar F-Pace, koji je trebalo da se proizvodi malo duže, neće nastaviti „život“. Na kraju krajeva, ovo je jedan od najuspešnijih modela kompanije: od 2016. godine već je proizvedeno 328 hiljada automobila.

Sada su predstavljene dve prigodne specijalne verzije.

Prva se zove 90th Anniversary Edition, kojim se obeležava 90 godina (od 1935. do 2025. godine) razvoja i proizvodnje automobila marke Jaguar sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Verzija uključuje R-Dynamic „bodi kit“, zatamnjena stakla, panoramski krov, kameru od 360 stepeni i dijamantski brušene felne.

Unutrašnjost se odlikuje kontrastnim šavovima, crnim plafonom i širokom upotrebom aluminijuma u ​​dekoraciji. Zadnji deo je ukrašeno logom posebne serije.

Anniversary Farewell Package se može naručiti na svim nivoima opreme (S, SE i HSE) i sa bilo kojim motorom. Na različitim tržištima postoji dvolitarski turbodizel u verzijama snage 163 i 204 KS, dvolitarski benzinski turbo motor (250 KS), trolitarski redni benzinski turbo šestak (400 KS), kao i punjivi hibrid (404 KS) sa dvolitarskim turbo-četvorocilindrašem i elektromotorom.

Još jedna oproštajna verzija, 575 Edition, pripremljena je za top verziju Jaguar F-Type SVR. Inženjeri ovaj F-Pace nazivaju „trijumfom motora sa unutrašnjim sagorevanjem“!

I ovde se zaista ima čime ponositi: petolitarskom kompresorskom „osmaku“ dodato je 25 KS, čime je njegova snaga dostigla 575 KS i 700 Nm. Iako to nije uticalo na vreme ubrzanja do „stotke“ (4,0 s). Ali izduvni sistem sa aktivnim klapnama je rekonfigurisan za veći efekat.

Oproštajni SVR dobija dodatnu crnu oblogu karoserije i kovane felne od 22 inča. Unutrašnjost sadrži kombinaciju sedišta od antilop i polu-anilinskih „Windsor“ kožnih obloga. „SVR“ brendirane matrice su ukrašene na aluminijumskom volanu i prednjem panelu.

Krosoveri Jaguar F-Pace 90th Anniversary Edition su već dostupni za naručivanje; u Engleskoj koštaju od 46.800 funti sterlinga, a u Nemačkoj od 70.450 evra. Za najmoćniji F-Pace SVR 575 Edition potrebno je najmanje 87.200 funti u Engleskoj ili 117.600 evra u Nemačkoj. Tačan datum završetka proizvodnje modela F-Pace još nije objavljen, ali bi to trebalo da se desi pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(79)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments