1. Home
  2. Vesti
  3. Hertz opet na optuženičkoj klupi
Hertz opet na optuženičkoj klupi
1

Hertz opet na optuženičkoj klupi

780
1
Podelite sa prijateljima:

Nekada najveća firma za iznajmljivanje automobila na svetu, Hertz prati skandal za skandalom već nekoliko godina. Sve je započelo tokom ranih meseci epidemije virusa korone, kada je potražnja za iznajmljivanjem četvorotočkaša značajno opala, a Hertz biva primoran da proda veliku zalihu vozila.

Međutim, kako se ekonomija oporavljala tako je i potražnja za automobilima rasla, a Hertz ih jednostavno više nije imao. Kompanija je otišla u stečaj i na temelju stare firme se rodio novi Hertz.

To nije sprečilo probleme, posebno nakon što je veliki broj mušterija tužio firmu da su policijskim snagama prijavljivali krađu iako nje uopšte nije bilo. Istraga je pokazala da je Hertz zapravo bio taj koji je zabrljao sa dokumentacijom i kompanija je nedavno kažnjena sa čak 168 miliona dolara.

To je bio tek početak problema. Hertz je kasnije ponovo tužen da i dalje iznajmljuje četvorotočkaše na kojima nije kompletirana akcija povlačenja zarad korektivne intervencije od strane ovlašćenih servisa, što je naravno protivpravno, a „šlag na tortu“ je bila kupovina stotinu hiljada primeraka Teslinih automobila uz još 175 hiljada primeraka proizvedenih od strane General Motorsa i 65 hiljada sa značkom Polestara.

Desilo se ono što svi znamo, a to je podatak da je potražnja za električnim automobilim naglo pala. Hertz je bio primoran da proda većinu zaliha, ali po nepovoljnim cenama, čime je finansijska strana otišla „u crveno“ u još većoj meri.

Američka kompanija je ponovo predmet skandala i to na račun naplate potrošenog goriva. Sistem iznajmljivanja zahteva da ga vratite sa istim brojem litara u rezervoaru kao što je bilo u trenutku kada ste preuzeli vozilo, ali problem sa kojim su se mnoge mušterije susrele leži u podatku da su iznajmili električne četvorotočkaše. Jedna mušterija je izjavila za sajt „The Drive“ kako je dobila račun za gorivo u iznosu od čak 277 dolara iako je reč o Teslinom Modelu 3, a vozilo je vraćeno sa jednako napunjenom baterijom, kao kada je preuzet.

Hertz nije želeo da povrati novac sve dok se priča nije pročula u javnost. Jedna druga osoba je podržala ovu priču uz objašnjenje da mu je naplaćeno 340 dolara za benzin iako je takođe vozio Model 3, dok je jedan od čitalaca napisao da je njegov račun za benzin na električnom automobilu bio čak 690 najmanjih zelenih novčanica.

Hertzova linija obrane je ona već viđena i uglavnom ne krive sebe, već tehnologiju, a nezadovoljnim mušterijama su vratili novac i dali jedan dan besplatne vožnje.

AutoRepublika

(780)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Očito, blago onome ko ih i ne sretne …