1. Home
  2. Некатегоризовано
  3. Mercedes-Benz C Klase i GLC dobili novi multimedijalni sistem uz smanjenu upotrebu kože
Mercedes-Benz C Klase i GLC dobili novi multimedijalni sistem uz smanjenu upotrebu kože

Mercedes-Benz C Klase i GLC dobili novi multimedijalni sistem uz smanjenu upotrebu kože

689
1
Podelite sa prijateljima:

Limuzine i karavani objedinjeni pod imenom Mercedes-Benz C Klase W206 stigli su na tržište relativno skoro. tačnije 2021, a godinu dana kasnije, druga generacija krosovera GLC-a je otkrivena „urbi et orbi“.

Još nije došlo vreme za potpunu restilizaciju ovih automobila, ali za tri godine tehnologija je napredovala, pa je Mercedes-Benz odlučio da malo ažurira svoje modele s izvornim pogonom na zadnje točkove.

Glavna inovacija bila je najnovija verzija medijskog sistema MBUX sopstvene proizvodnje. Sada ima 5G vezu i mogućnost instaliranja aplikacija trećih strana, uključujući strimovanje, video konferencije, igre, rezervacije hotela… Mogu se instalirati iz prodavnice aplikacija Mercedes me Store. Pored toga, interfejs je revidiran – sada može da se da komunicira sa ikonama na radnoj površini koristeći uobičajenu logiku pametnog telefona.

Još jedna karakteristika ažuriranog medijskog sistema jeste upotreba veštačke inteligencije za personalizaciju korisničkih podešavanja. Na primer, pri izboru šablona „Hladni dani“, elektronika će samostalno promeniti intenzitet kontrole klime i grejanja. A kada se aktivira scenario „Date Night“, uključuje se romantična muzika i roze konturno osvetljenje. Takođe, vozač i putnici mogu sami da kreiraju šablone i izabereu ih direktno na glavnom ekranu.

Krosoveri imena Mercedes-Benz GLC su dobili funkciju digitalnog ključa koji se može instalirati na bilo koji kompatibilan uređaj, omogućavajući vlasnicima da zaključaju ili otključaju i pokrenu automobil. Takav digitalni ključ se može „deliti” sa licima od poverenja, a sam je uključen u paket opreme Keyless-Go.

Jedina spoljna inovacija za sve automobile bila je proširena paleta boja karoserije: zelena metalik Verde Silver je dodata za krosovere GLC i alpsko siva za oba modela. A sada može samo da se naruči potpuno „veganski“ enterijer: ne samo presvlake sedišta će biti napravljena od ekološke kože (ovo više nije novost), već i pletenica na volanu.

Poboljšani Mercedes je već dostupan za naručivanje u Nemačkoj. Cene se kreću od 47.700 evra za sedan C Klase, karavan od 49.500 evra, za GLC traže minimalno 59.800 evra, a za kupe GLC – od 62.600 evra.

AutoRepublika

(689)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kakva „fantastična“ unapređenja. A tu je i nova cena 😀😀😁