1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ulaznice za trku Formule 1 u Las Vegasu koštaju kolikoooo?
Ulaznice za trku Formule 1 u Las Vegasu koštaju kolikoooo?
6

Ulaznice za trku Formule 1 u Las Vegasu koštaju kolikoooo?

818
6
Podelite sa prijateljima:

Velika nagrada Las Vegasa će se održati 18. novembra ove godine i predstavljaće pretposlednju trku u sezoni. Do tada će Maks Ferštapen verovatno odavno osigurati šampionsku titulu i možda čak i oboriti sopstveni rekord po broju pobeda u sezoni (taj rekord je postavio prošle godine kada je slavio čak petnaest puta), ali ova priča je u manjoj meri druge prirode.

Pomalo je ironično da Sjedinjene Američke Države danas imaju čak tri trke na kalendaru (Majami, Ostin i spomenuti Las Vegas), ili drugim rečima, više nego bilo ko drugi, iako se čini da ovakva vrsta trkanja nije preterano popularna „preko bare“.

Ali kako zahvaljujući velikom broju doseljenika tako i serijalu na Netflixu pod imenom „Drive to Survive“, Formula 1 je odjednom eksplodirala po popularnosti u SAD. I naravno, organizatorima je u interesu da to unovče u što većoj meri.

U svakom slučaju, Velika nagrada Las Vegasa će biti vožena na ulicama najvećeg grada savezne države Nevade i to konkretno u predelu nazvanom „strip“ gde se nalazi većina kockarnica i fensi hotela. Zapravo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Las Vegasu, pošto je ovaj grad organizovao trku u šampionatu Formule 1 sada već davne 1982. godine, i to na istoj lokaciji, ali sa izmenjenom putanjom.

Grad očekuje veliki broj posetioca iz celog sveta, a ako želite ulaznicu – koštaće vas papreno. Naime, čak i onaj takozvani „general admission“, gde nemate svoje sedište već se prodaje u stilu „ko prvi dođe njegovo je“ će vas koštati čak 500 dolara. Ako želite neko posebno mesto na tribinama postavljenim na visini, potrebno je izdvojiti 2.500 „zelembaća“, a ona fensi mesta sa najboljom preglednošću je „zacepljeno“ na čak deset hiljada najmanjih zelenih novčanica.


Organizatori nude i takozvani „weekend pass“ (ulaznici koja važi tokom celog vikenda), što znači je moguće kupiti ulaznice za sva tri dana (slobodna vožnja, kvalifikacije i sama trka), a u tom slučaju je u proseku potrebno izdvojiti čak 6.651 dolar. Na drugom mestu se nalazi Majami sa cenom od gde ulaznica za tri dana u proseku košta 4.034 dolara, a i Jenkiji se nalaze i na trećem mestu, pa je tako u Ostinu potrebno uštedeti 3.175 dolara ukoliko želite da uživo gledate trku. Najskuplje ulaznice izvan SAD su u Azerbejdžanu i tamo trodnevna propusnica košta 59 najmanjih zelenih novčanica manje nego ona u Ostinu.

Ali to nije sve. Organizatori očekuju da veliki broj posetilaca proceni kako bi mogli da gledaju trku iz lokalnih hotela ili restorana bez da plate ulaznicu. Već su kontaktirali vlasnike takvih mesta sa ponudom da plate 1.500 dolara po slobodnom mestu. To znači da ukoliko neko poseduje hotel ili restoran za hiljadu osoba, moraće da izdvoji čak 1,5 milion dolara da bi njegovi gosti uživo mogli da gledaju trku.

Ukoliko odbiju takvu ponudu, organizatori planiraju da podignu veći zid između staze i tog hotela/restorana. Ovakva ponuda zapravo nije strana u profesionalnom auto-moto sportu, ali sumnjamo da su organizatori ranije tražili toliko sume novca. Vlasnici restorana i hotela će verovatno značajno podići cene svojih usluga tog vikenda da bi povratili uloženi novac, naravno pod uslovom da prihvate ponudu Formule 1.


Bilo kako bilo, sigurno nas očekuje veliki spektakl i ako je verovati rekordnoj poseti iz Ostina ranije ove godine (oko 400 hiljada gledaoca tokom tri dana), ni Las Vegas neće razočarati. Sami zaključite da li je vredno cene…

AutoRepublika

(818)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Preslo svaku meru. Posebno zato sto zapravo nista i ne vidis, svakih 10-ak sekundi projuri jedan auto na mestu gde gledas i tako 2 sata.

MRN

Pa, to je F1 😊

Yankee

Razlog vise zasto su preterali sa cenama ulaznica hehe

BB

Znam neke koji u to vrijeme štpartaju Fruškom gorom a nekad i Bokom…. 😉
Mnogo ljepši pogled, zdravije, mirna je, manje stresa.

A i od kad „najbrži cirkus“ nije u vlasništvu Laktaškog zeta, ne pratim uopšte 😜

Renault Terminator🇷🇺Z

Mnogo je.To običan čovijek radnik sa porodicom to sebi ne može priuštiti.Van svake pameti.

BB

Znaš kako kaže Radovan III? Ko *ebe kulturu… https://youtu.be/dODfLly5A9o

Ili običnog radnog čovjeka 😜
Zato taj dio o F1 i preskačem 😉