1. Home
  2. Vesti
  3. Benzinsku pumpu u Viskonsinu tuže rivali jer prodaje gorivo isuviše jeftino
Benzinsku pumpu u Viskonsinu tuže rivali jer prodaje gorivo isuviše jeftino
10

Benzinsku pumpu u Viskonsinu tuže rivali jer prodaje gorivo isuviše jeftino

388
10
Podelite sa prijateljima:

Današnja bizarna vest stiže sa druge strane Atlantika i u vezi je sa sve višim cenama naftinih derivata na globalnom nivou. 

U centru zbivanja je benzinska pumpa u predgrađu Milvokija koju tuže Shell i BP, jer navodno previše jeftino prodaju gorivo. Kako prenose tamošnji mediji u pitanju su dve tužbe od po 80.000 američkih dolara. Prema zvaničnim podacima, sporna pumpa prodaje barel regularnog benzina za 3,59 dolara.

Ostali konkurenti u rejonu drže više cene – od 3,75 do 3,99 dolara. Očito je da im smeta što neko prodaje benzin jeftinije u odnosu na njih, te su rešili da se oprobaju sa bitkom na sudu.

Prema poslednjim podacima, cena goriva skače u SAD. Zvanične informacije ukazuju da je barel dostigao 4,31 dolar u proseku na nacionalnom nivou, mada neki drugi izvori navode nešto nižu cenu od 4,25 dolara.

Problemi sa gorivom postaju sve veći, i inostrani eksperti očekuju da ukoliko ne dođe do mira u Ukrajini, naftini derivati bi mogli da dostignu istorijske maksimume po pitanju cena tokom leta, odnosno u julu i avgustu.

AutoRepublika 

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista je nekorektno da (tuženi) gorivo prodaje jeftinije …

BB

Pod hitno joj uvesti sankcije! 🤪

Iznogud Časni

Po kojem zakonu će ovaj koji tuzi dobiti spor , dje onaj advokat moron, evo ne znam!?

BB

Eno ga u redu za gorivo, koliko troši, njemu rezervoar može biti do kraja krize…

Iznogud Časni

Hehe, al će se zato nabildat. Bar desnicu ruku.

Yankee

Po zakonu Unfair Sales Act iz 1939. godine. Zakon ne dozvoljava firmama da prodaju proizvod ispod realne vrednosti da bi bankrotirali konkurenciju. Zakon je predstavljen najvise da spreci velike firme da namerno srozaju svoje cene (cak i ako posluju sa gubitkom), bankrotiraju manju konkurenciju i onda nakon sto konkurencija nestane podignu svoje cene.

TheStig

Mogao si samo reci damping. Svi znamo sta je😅

BB

I pumpa koja nema ni ime će da uzrokuje bankrot Shela i BP?

Yankee

Daleko od toga da nema ime, Woodman’s je jako poznat u centralnom delu SAD, ne toliko po pumpama vec kao lanci prodavnica ishrane, a pored tih prodavnica imaju i pumpe i garaze za sitne popravke i odrzavanje auta. Ja kod uvek uvek kupujem hranu, gorivo i menjam ulje.
Postoji verovanje „ako ne nadjes sta ti treba u Woodmansu (sto se tice hrane), onda takva hrana ne postoji“ jer su im prodavnice ogromne.

comment image

Goran

Nije barel nego galon