1. Home
  2. Vesti
  3. Engleska: Od 2022. godine svi novi stambeni objekti moraju imati priključke za punjenje električnih vozila
Engleska: Od 2022. godine svi novi stambeni objekti moraju imati priključke za punjenje električnih vozila
3

Engleska: Od 2022. godine svi novi stambeni objekti moraju imati priključke za punjenje električnih vozila

288
3
Podelite sa prijateljima:

Velike promene na Ostrvu. 

Vlada Borisa Džonsona doneće novi zakon o izgradnji nekretnina koji će podrazumevati postavljanja punjača za električne automobile na svim novim zgradama počevši od naredne, 2022. godine.

„Ovo je ključni momenat. Moramo prilagoditi našu ekonomiju zelenoj industrijskoj revoluciji“, rekao je premijer Velike Britanije – Boris Džonson. Nova regulativa podrazumeva obavezu za postavljanje punjača na svim stambenim objektima, ali ne samo tu… Punjače će morati da instaliraju i u nekretninama koje će imati pre svega poslovnu namenu.

Zakon će obuhvatiti i zgrade koje budu dobile ozbiljnije renoviranje – sve one koje imaju više od deset parking mesta moraju obezbediti i priključke za dopunu baterija električnih vozila.

Naravno, sigurno je da će novi normativi značajno uticati na građevinski sektor, jer se u krajnjem slučaju radi o novim nametima, dok tamošnji stručnjaci za nekretnine upozoravaju da će to dodatno uvećati cenu za kupce „po kvadratu“.

Boris Džonson ne mari mnogo za kritike. Ističe da će na ovaj način Engleska dobijati oko 145.000 novih punjača za baterijska vozila na godišnjem nivou, što bi trebalo da značajno poboljša infrastrukturu u toj zemlji za EV modele. Prema njegovim rečima, tamo već postoji više od 250.000 punjača.

Kako kaže Džonson, cilj vlade je da punjenje baterija ovakvih vozila bude jednostavno kao što je to slučaj sa sipanjem naftinih derivata u rezervoar. Uz to, premijer Velike Britanije naveo je da će se vlada u narednom periodu posebno pozabaviti problematikom naplate dopuna baterija uz tendenciju da se ona pojednostavi.

AutoRepublika 

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očito, bez sve jače prisile nema ni elektrifikacije …

BB

Ja to imam već 40 godina 😂🤣

Iznogud Časni

Morel ta struja bit i Ostat besplatna kad se već dobija iz obnovljivih izvora? Nek država plaća to malo (oprema i održavanje)?