1. Home
  2. Vesti
  3. VW: Menadžeri će menjati kompanijske automobile četiri puta ređe no obično!
VW: Menadžeri će menjati kompanijske automobile četiri puta ređe no obično!
5

VW: Menadžeri će menjati kompanijske automobile četiri puta ređe no obično!

1.66K
5
Podelite sa prijateljima:

Poznata je stvar da rukovodioci u velikim kompanijama uživaju u različitim pogodnostima koje im donosi status. Jedna od njih je i mogućnost korišćenja službenog vozila, a to je posebno razumljivo kod kompanija koje su angažovane u razvoju i proizvodnji istih. Sada, posredstvom nemačkog Handelsblatta saznajemo da je Volkswagen bio prinuđen da donese odluku koja će možda oneraspoložiti slojeve uprave firme, jer je kompanija prinuđena da produži rok upotrebe ovih vozila, i to u značajnoj meri.

Naime, usled najpre nedostatka elektronskih komponenti i poluprovodnika, a potom i kao posledica manjka delova električnog ožičenja (koji se inače većma proizvode u, nesrećom zahvaćenoj Ukrajini), menadžeri Volkswagena će duže čekati na zamenu svojih službenih automobila novim. Potez će se zato blagotvorno odraziti na mogućnost kupaca da ranije dobiju svoje poručene primerke.

Tako su, čini se nikada prestajući problemi u lancima snabdevanja uslovili obustave proizvodnje, a sve to zajedno je dovelo do neobičnih odluka u nemačkoj kompaniji. Privilegovani zaposleni u grupaciji Volkswagen su za ovu „životnu nedaću“ saznali u petak kada su obavešteni da će nova vozila moći da dobiju tek kada im aktuelni automobili napune dve godine starosti.

Koliko je ovo radikalna promena najbolje otkriva informacija da je u prošlosti, normalan period zamene službenog automobila bio na svakih šest meseci, uz opasku da je jedared već produžavano vreme korišćenja kompanijskog četvorotočkaša, što se zbilo pre nekoliko nedelja. Tada je rečeno da će umesto pola godine, zamena nastupiti posle dvanaest meseci.

„Narudžbine kupaca moraju imati apsolutni prioritet u ovoj nezapamćenoj situaciji,“ kazao je šef prodaje u Nemačkoj, Ahim Šajble, objašnjavajući internu odluku Volkswagena. VW poseduje sopstvenu flotu četvorotočkaša i njih je oko 30 hiljada na broju. Pravilo je da na službeno vozilo polažu pravo šefovi u hijararhijskoj strukturi firme, dok su oni iz viših slojeva uprave, blagosloveni čak i s mogućnošću korišćenja dva firmina automobila.

Svakako treba imati u vidu da su hiljade kompanijskih vozila veoma važan kanal prodaje, ne samo za Volkswagen, već za svakog konstruktora vozila. Ovaj kanal realizacije je u prošlosti često korišćen za manipulisanje ciframa u statistici prodaje, pa kada god bi zafalilo u koloni „broj prodatih vozila“, proizvođači bi skraćivali vremena zadržavanja službenih automobila kod privilegovanih radnika.

AutoRepublika

(1660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

E kukavaca, dve godine isti službeni automobil.
Moja lepša polovina kad je napustila jednu kompaniju, vratila 3 i po godine star Fokus, koji je neki nesrećni kolega nastavio naredne 4 godine da vozi. Tako to izgleda kod nas kada strana kompanija preda zastupanje domaćem „biznismenu“ pa umesto radnog veka od 4 godine službena vozila dobiju rok trajanja od 8.

Mustang

ja radim u državnoj instituciji gde je skoro svakodnevno u upotrebi daewu nubira iz 2000 godine
peugeot 307 iz 2003 nissan terano iz 2005 i škoda oktavija iz 2008

BB

Ili čitaj drugačije: Moći će još koju godinu da se gotive u dizel vozilu 😂🤣

moron

Njihova je muka pregolema …

Rikošet

Sve je to ugrađeno u cijenu koštanja vozila. Ako je ista za jedan Golf 5 na izlazu sa trake bila 8.000 Eura onda se može zamisliti koliko kajmaka se ukupi od prodaje… Generalno autoindustrija oko sebe vuče toliko parazita da nije nikakvo čudo što se sada isti pokušavaju odstraniti… Opšte je poznato da se za „testna vozila“ dobija masan popust od proizvođača, pa nije rijedak slučaj da ta ista testna vozila voze gazde, njihovi dobri prijatelji ili draga rodbina… Generalno povlaštenih je puno, zbog čega velika većina mora da „pretplati“ vozilo da bi čitava priča oko uživanja raznih beneficija kruga… Pročitaj više »