1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Titan uskoro odlazi u penziju
Nissan Titan uskoro odlazi u penziju
0

Nissan Titan uskoro odlazi u penziju

168
0
Podelite sa prijateljima:

Bez obzira na sve uspehe koje su japanski proizvođači vozila ostvarili u kategorijama putničkih automobila, krosovera, pa i manjih pikap kamioneta, postoji jedna grupa gde još uvek prolaze „ko bosi po trnju“. To su naravno veći pikap kamioneti gde još uvek dominiraju Ford, Chevrolet/GMC i Ram, a čak i jedna velika Toyota nije uspela značajnije da se nametne  sa svojim modelom Tundra.

Kako stvari stoje, Nissan će uskoro podići belu zastavu i njegov predstavnik Titan neće dobiti naslednika kada sadašnja generacija završi karijeru.

Ovu vest su prenele kolege sa sajta Autoline, mada je japanski gigant bio brz u reakciji i kazao je kako to nije istina i da planovi o sledećoj generaciji još uvek nisu aktuelni. Spomenućemo da je predstavnik iz aktuelnog naraštaja debitovao pre svega pet godina, a kako se prethodnik prodavao čak dvanaest godina, to nam govori da ćemo Titana viđati u izložbeno-prodajnim salonima još neko vreme.

Ali, kao što smo i spomenuli, prodaja je samo delić one kojom se američka konkurencija može pohvaliti i protekle godine je isporučeno svega 26.439 jedinica. Posle devet meseci ove godine prodaja je skočila za 17,4% na 22.772 (nadamo se) zadovoljnih kupaca. Radi poređenja, tokom 2020. godine prodaja Forda F Serije je iznosila 787.442 vozila, Chevrolet je privukao 586.675 kupca sa svojim modelom Silverado, dok se Ram Pickup zadovoljio trećim mestom, nakon što je 563.676 Amerikanca izabralo njegov model.


Kada je sadašnji Titan debitovao 2016. godine, Nissan se nadao privući pažnju tako što je ponudio standardni model plus nešto veći sa značkom XD, čime je bio jedinsten na tržištu. Čak je nudio i snažni 5,0-litarski turbodizel potpisan od strane čuvene američke firme Cummins, ali ni to nije dalo rezultate. Trenutno jedini motor u ponudi je 5,6-litarski atmosferski benzinac sa 405 „grla“ i maksimalnih 560 Nm obrtnog momenta, dok se snaga prenosi na zadnje, ili na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog menjača.

Da bi privukao veći broj kupaca, japanski proizvođač vozila je pripremio i nekakve specijalne ponudu po pitanju uslova finansiranja, kao što je recimo „beskamatni kredit“ u trajanju od sedam godina ukoliko kupac plati punu fabričku cenu (umesto da se opredeli na popuste). Dakle, kredit nije beskamatni, već je kamata uključena u višu prodajnu cenu, ako se kupac opredeli da ga proizvođač finansira tokom perioda od 84 meseci.

Neki izložbeno-prodajni saloni čak nude i električni model Leaf za svega 99 centi mesečno na lizing, naravno ukoliko ta osoba kupi Titan po spomenutoj fabričkoj ceni. Međutim, popusti su uglavnom dovoljno veliki (nekada i po deset hiljada dolara) da retko ko bira da nasedne na ove prodajne, prljave trikove.

Kada jednog dana kraj i stigne, sumnjamo da će iko uopšte primetiti da ga nema, a da i ne govorimo o tome da će neko eventualno pustiti suzu za ovim pikap kamionetom…

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments