1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Astra – zvanična premijera zakazana za 1. septembar
Opel Astra – zvanična premijera zakazana za 1. septembar
0

Opel Astra – zvanična premijera zakazana za 1. septembar

326
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je obelodanila da će prvog dana narednog meseca upoznati svetsku javnost sa svim detaljima u vezi sa novom generacijom Opel Astre.

Da je Stellantis kojim slučajem dozvolio Opelu da izlaže na minhenskom auto-salonu, sigurno je da bi premijera bila održana upravo tamo. No, proizvođač iz Riselshajma je u julu prikazao fotografije budućeg modela iz C segmenta, a sada će biti predstavljena kompletna specifikacija vozila. Mada, malo je toga što nam već nije poznato.

Nova iteracija Opel Astre postavljena je na EMP2 platformu, sa poreklom iz nekadašnje PSA grupacije. Buduća Astra je porasla u dužinu za svega 4 mm, ali je međuosovinski razmak uvećan za 13 mm i sada iznosi 2.675 mm.

Široka je 1.860 mm, dok je nova generacija niža od prethodnika za 15 mm i visina ukupno iznosi 1.470 mm. Poznato je i da će nadolazeća Astra imati korisnu zapreminu prtljažnika od 422 l.

Paleta motora nove Astre nam je već poznata i nemački hečbek koristiće pogonske jedinice iz bivše PSA grupe. Benzinski motor je 1,2-litarski PureTech koji je dostupan u dve varijante sa 110 i 130 “konja”. Kupci će imati pravo i na dizel agregat, odnosno 1,5 BlueHDi koji dostavlja 130 “grla”.

Pored toga, u ponudi će biti i dva plug-in hibridna izdanja. Slabije ima na raspolaganju 180 ks, a snažnije 225 “konja”, i oba koriste baterije kapaciteta 12,4 kWh.

Kompletnu prezentaciju nove generacije Astre uz sve informacije sa kojima raspolažemo u vezi sa ovim automobilom možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments