1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Objavljen osveženi kalendar takmičenja u Formuli 1
Objavljen osveženi kalendar takmičenja u Formuli 1
0

Objavljen osveženi kalendar takmičenja u Formuli 1

180
0
Podelite sa prijateljima:

Služba zadužena za negu odnosa s javnošću Formule 1 je objavila revidiran raspored takmičenja u ovoj seriji. Dve su važne novine obeležile ažurirani kalendar nadmetanja u seriji Formule 1. Glavna novina se odnosi na uključivanje Velike nagrade Turske u raspored takmičenja, a onda se može zapaziti i da je izostavljena ruska zastava sa zvanične ilustracije revidiranog kalendara za Formulu 1, dok je na njenom mestu postavljen beli pravougaonik.

Da ne bude zabune, to jest da neko ne pomisli da je došlo do ukidanja Velike nagrade Sočija, ta trka ostaje u rasporedu za sezonu koja se odnosi na 2021. godinu. Ipak, uklanjanje mile trobojke je usledilo nakon što je Arbitražni sportski sud doneo presudu koja uvodi zabranu isticanja državnih simbola Ruske Federacije u međunarodnim sportskim takmičenjima, a sve kao direktna posledica doping skandala. Do maja naredne godine, zabranjena je i reč „Rusija“.

Ipak, veća i važnija vest od te se odnosi na uvođenje trke koja će se odigrati tokom prva tri dana oktobra 2021. godine, i to u turskom megalopolisu nekada zvanom Carigrad, a danas Istanbul. Uslediće dakle, jednu nedelju kasnije nakon pomenute Velike nagrade Rusije. Trka u Turskoj je izvorno bila planirana da bude održana pre dve nedelje, međutim status epidemije novog korona virusa nije dozvolio da dođe do realizacije.

Za razliku od Velike nagrade Turske, na kalendaru ne možemo da pronađemo da je zakazana trka u Kini koja je u ranijem delu godine bila otkazana iz istih, to jest zdravstvenih razloga. S tim u vezi, zanimljivi su i podaci o organizaciji jedne od pomenutih trka, gde je upravnik Krasnodara Venjamin Kondratijev postavio značajne restrikcije na mogućnost hotelskog smeštaja u tom delu Rusije, uvodeći vakcinaciju kao jedan od glavnih preduslova.

Uprkos tome, sve karte za Veliku nagradu Rusije su skoro rasprodate, a za one koje bi možda zanimala cena, reći ćemo da karte koštaju od 55 do 185 evra, zavisno od zone u kojoj ste željni, ili u mogućnosti da provedete vreme tokom karte. VIP karte staju 415 evra.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments