1. Home
  2. Vesti
  3. Produženje vanrednih mera u Italiji produžava obustavu rada FCA fabrika
Produženje vanrednih mera u Italiji produžava obustavu rada FCA fabrika
0

Produženje vanrednih mera u Italiji produžava obustavu rada FCA fabrika

114
0
Podelite sa prijateljima:

Verovatno produženje mera izolacije u Italiji bi moglo da speči pokušaj Fiat Chryslera da nastavi s delom proizvodnje u tri fabrike na Apeninskom poluostrvu sledeće nedelje, izjavio je predstavnik sindikata.

Italija je do 3. aprila zabranila međumesna putovanja u zemlji i izdala naređenje da se zaustave sve aktivnosti koje nisu od esencijalnog značaja, uključujući i automobilsku industriju. Naravno, sve u cilju borbe protiv koronavirusa, koji je do sada odneo 11.000 života u toj zemlji.

FCA je informisao sindikate prošle nedelje da je spreman da nastavi deo operacija 6. aprila, ukoliko vlasti daju „zeleno svetlo“, rekao je Đanluka Fiko iz UILM sindikata.

Lokacije o kojima se radi su Melfi u južnoj Italiji, gde se sklapa Jeep Compass, Atesa u centralnom delu zemlje, gde se proizvode komercijalna vozila i Mirafjori u Torinu, predviđen za pripremu proizvodnje novog, električnog 500.

Međutim, Fiko je izjavio da ne zna da li će vlada dozvoliti aktivnosti koje nisu od esencijalnog značaja sledeće nedelje, uz mišljenje da je vrlo verovatno da će Rim produžiti zabranu.

Uprkos nadanjima italijanskih zvaničnika da će se trend smanjenja broja obolelih nastaviti, povećala se verovatnoća da će restrikcije biti zvanično produžene.

U nedelju, ministar regionalnih poslova, Frančesko Boća, rekao je da će vlada „neminovno“ produžiti mere izolacije i nakon 3. aprila.

Italijanski mediji su izvestili da će produženje trajati dodatne dve nedelje, do 18. aprila.

Portparol FCA je potvrdio da je za sada plan da se proizvodnja u tri objekta nastavi sledeće nedelje.

Fiko je dodao da u svakom slučaju, kada poslovanje ponovo započne, FCA će morati da obezbedi da budu zadovoljeni najstroži zdravstveni i bezbednosni uslovi u svim fabrikama.

Proizvođač luksuznih, supersportskih automobila, Ferrari, koji kao i FCA kontroliše investiciona firma Exor, u petak je saopštio da će 14. aprila ponovo krenuti s radom u dve italijanske fabrike, ukoliko snabdevanje bude odgovarajuće.

Exor je prošle nedelje izdao saopštenje da bi aktuelno planirana obustava mogla da se privremeno produži.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments