1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Honda se priprema za haos koji bi mogao da nastane sa „Bregzitom“
Honda se priprema za haos koji bi mogao da nastane sa „Bregzitom“
0

Honda se priprema za haos koji bi mogao da nastane sa „Bregzitom“

324
0
Podelite sa prijateljima:

Potencijalno ozbiljno ugrožena zbog izlaska Velike Britanije iz EU, Honda je saopštila da se priprema za eventualno gomilanje zaliha ili preraspodelu proizvodnje u druge zemlje.

Japanski proizvođač, koji u Svindonu proizvodi Civic, mogao bi da se suoči s problemima u lancu snabdevanja, proizvodnji i isporuci, ukoliko na snagu stupe nova pravila na britanskim granicama od 29. marta, kada ova ostrvska zemlja bude napustila Evropsku uniju.

„Da bi se izbegli bilo kakvi mogući poremećaji krajem marta, mi vršimo brojne pripreme, uključujući preraspodelu dela proizvodnje i stvaranje zaliha“, rekao je Seiđi Kuraiši, glavni Hondin operativac.

Proizvođači automobila u Britaniji su upozorili da bi njihove fabrike, koje se oslanjaju na konstantnu isporuku delova u cilju ostvarivanja ciklusa proizvodnje, mogle biti izuzetno oštećene ukoliko Britanija napusti EU a trgovinski dogovor izostane.

Ranije u toku ovog meseca, Honda je saopštila da će stopirati proizvodnju u Britaniji na šest dana u aprilu, što bi trebalo da pomogne suočavanju sa potresima i haosom koje bi potencijalno izazvao Bregzit.

AutoRepublika

 

(324)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments