1. Home
  2. Vesti
  3. ŠKODA, a ne „Škoda“
ŠKODA, a ne „Škoda“
7

ŠKODA, a ne „Škoda“

528
7
Podelite sa prijateljima:

Pre nekih godinu dana, češka marka Škoda je na mesto prvog čoveka odeljenja za dizajn dovela Olivera Stefanija, koji je nedavno razmenio po koju reč sa novinarima. Od trenutka preuzimanja dirigentske palice stajling tima Škode, proces blage modifikacije izgleda vozila unutar game, ili kako to kažu zapadnjaci “mikrorebrending”, je počeo da se odigrava. Pored toga, menjaju se i neki detalji koji se odnose na samu kompaniju.

Tako, na primer, sada više nije ispravno napisati Škoda, već je zvanični naziv marke ŠKODA. Dalje, slogan kompanije koji je glasio “Simply Clever” sada se polako transformiše u novi koncept “jednostavno iznenađujućeg dizajna” (Simply Surprising). Prvi model kompanije koji će promovisati novi koncept je hedžbek Scala, čija premijera je naposredno pred nama.

Oliver Stefani (druga osoba sa leve strane gledano na naslovnoj fotografiji) veruje da je neophodno Škodu kao marku pozicionirati na takav način da potencijalne kupce privlači i drugim atributima, a ne samo praktičnošću.

“Temeljne vrednosti brenda Škoda će uvek biti funkcionalnost, upotrebljivost i praktičnost. Međutim, jako mi je stalo da na listu znakova raspoznavanja Škode, dodamo i emociju koju budi među kupcima,” rekao je on.

AutoRepublika

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

“Temeljne vrednosti brenda Škoda će uvek biti funkcionalnost, upotrebljivost i praktičnost. Međutim, jako mi je stalo da na listu znakova raspoznavanja Škode, dodamo i EMOCIJU koju budi među kupcima,” rekao je on.

Што би мој стриц рекао кад је продавао првог ( и последњег) мерцедеса Ц200 : ја сам за ово ауто емотивно везан… Те емоције коштају 9.000 евра, први ко да нек вози сретно му било .

Какве црне емоције, хоће да дигну цијене за једно 5-10% .

moron

„jako mi je stalo da na listu znakova raspoznavanja Škode, dodamo i emociju koju budi među kupcima,“

Bog da mi oprosti, ali, kada god sednem u „moju fobiju“, već sada imam jake „emocije“. Budem nekako baš „depresivan“. Skoro pa „suicidan“.

moron

Flotni kupci su besplatna samohodna reklama, ambasadori brenda …
Ogroman je to razvojni potencijal za promociju benda …
Ako su „komercijalisti“ depresivni zbog „topline“ kojom enterijer čkode zrači, teško da će lep glas o njoj pronositi …

Mad Max

Skoda kod mene može da stvori emociju samo u obliku odvratnog osećaja iz prethodnih vremena. Ona parola „Simply clever“ je i mogla da prođe, posebno prva reč.
Ovo “jednostavno iznenađujućeg dizajna” (Simply Surprising), nema veze sa realnošću. Skoda i dizajn je ko baba i zviždanje…….
Reč ŠKODA znači (znaju stariji) – što kudite tako dobar auto
Prva Škoda (savremena) bila je 1000 mb, pa je uz gornji sinonim išao i ovaj: i hiljadu malih briga…..

J4ZZ3R

Sad nije mala šteta nego bas velika ŠTETA 🙂 inače pre 5 6 godina brat kupio YETIa 1.2 TSI, od prve ozbiljnije zarade i svi su bili u porodici srećni… I sad dolaze nam rođaci iz Češke i oni gledaju čudno na brata i ono uopšte nisu oduševljeni Yetiem koji mi je bas bio cool Skoda…. Posle mi prica sestra inače majka ovo dvoje rodjaka koji rade u Škodi da im je prvi komentar bio kad su videli Skodu u dvorištu „o boze, da oni znaju da su Cesi mortus pijani dok je sastavljaju nikada je ne bi kupili. Ovaj… Pročitaj više »

moron

Taj 1,2 TSI je imao duži interval zamene motorog ulja, nego li je na nekim nesrećnim primercima trajao fabrički i kasniji zamenski lančani set razvoda.