1. Home
  2. Prezentacije
  3. Još jedna premijera Skywella u Parizu: Veliki električni furgon modernog dizajna
Još jedna premijera Skywella u Parizu: Veliki električni furgon modernog dizajna

Još jedna premijera Skywella u Parizu: Veliki električni furgon modernog dizajna

45
0
Podelite sa prijateljima:

Glavna premijera Skywella na pariškom sajmu automobila bio je kompaktni električni hečbek Skywell Q, čija prodaja u Evropi treba da počne sledeće godine. Tada je primećen i električni furgon Skywell Hongtu, a juče je sama kompanija otkrila putem britanske pres službe neke detalje o novitetu. Ispostavlja se da komercijalno ime Skywell Hongtu nije konačno, jer će u Evropi ovom furgonu biti dato drugo, a biće predstavljen u aprilu sledeće godine na sajmu komercijalnih vozila u britanskom Birmingemu. Za sada je poznat pod fabričkim indeksom 233, tako da ćemo ga nazivati Skywell 233.

To je, u suštini, zamena za električni furgon Skywell D11, koji je po dizajnu praktično klon Mercedes-Benza Sprintera druge generacije.

Komercijalna vozila marke Skywell (u Kini poznat kao Skyworth) proizvodi kompanija Nanjing Golden Dragon Bus, čiji je ključni investitor 2011. godine postao osnivač Skyworth Grupe, Huang Hongšeng, koji je na kraju uključio kompaniju u svoju industrijsku imperiju. Skywell 233 ima prilično simpatičan panazijski dizajn sa dvospratnom LED optikom na prednjem delu.

Novi furgon će biti ponuđen u dve varijante dužine (5.490 mm i 5.990 mm) i dve varijante visine (2.200 mm i 2.700 mm), a korisni kapacitet prtljažnika će se kretati u rasponu od 9,5 do 13 kubnih metara. Dozvoljena maksimalna masa je 3,5 ili 4,25 tona. Maksimalna nosivost je 1.755 kg. Baterije na bazi litijum-gvožđe-fosfata, kapaciteta 88 i 105 kWh, biće isporučivane od strane kompanije CATL. Maksimalna snaga jednog elektromotora iznosi 150 kW (204 KS) i 370 Nm.

Unutrašnjost Skywella 233 takođe izgleda prilično atraktivno (na fotografiji je prikazana verzija sa volanom na desnoj strani za tržište Velike Britanije): iznad elegantne prednje table sa bakarnim umecima nalazi se lebdeći multimedijalni ekran od 15,6 inča, dok na krajevima prednje table lebde osvetljeni zvučnici audio sistema.

Na upravljačkoj konzoli nalazi se mali ekran za instrument tablu, dok je na centralnoj konzoli vidljivo mesto za bežično punjenje pametnog telefona. Pored vozačevog sedišta postavljena je klupa za dva putnika, s tim da su oba mesta puna veličine, tako da će se na klupi udobno smestiti dva krupnija radnika.

Još uvek nije jasno da li će Skywell lokalizovati novitete u Evropi, jer bez toga će morati da plaća uvećane carine koje je Evropska komisija uvela prošlog leta na električna vozila kineske proizvodnje.

AutoRepublika

(45)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments