1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat sprema Pandu Fastback?
Fiat sprema Pandu Fastback?
8

Fiat sprema Pandu Fastback?

2.90K
8
Podelite sa prijateljima:

Fiat je dugo čekao da njegovi menadžeri istkaju novu strategiju kako bi povratili poziciju koju su izgubili, a stekla je Dacia, čiji je meteorski uspon bio toliko izražen poslednjih godina da je Torino ostavljen bez mogućnosti da reaguje.

Fiatova situacija će se promeniti u narednim mesecima, počevši od nove Pande koja je predodređena da bude merilo za dizajn, održivost, tehnologiju i cenu. Razvija se treća karoserijska varijanta nove Grande Pande. Dugoočekivani Fiat Panda Fastback već je pozicioniran kao jak kandidat da predvodi svoj segment, a slike možete videti ovde

Ranije ove godine, Fiat je predstavio trio koncepata koji su predstavljali novu porodicu modela zasnovanu na novoj generaciji Pande, sa sportskijom varijantom – estetski gledano – dizajniranom da izazove senzaciju. Panda Fastback će biti prvi evropski „krosover-kupe“ ovog brenda, a takođe i među svim rivalima svog nivoa u porodici Stellantisa, koji se izdvaja po „sportskijoj“ liniji krova i naglašenijim spuštenim vratima prtljažnika.

Za samo malo će premašiti četiri metra dužine i biće veoma interesantan model za zujanje ulicama. Stiže u drugoj polovini 2025. godine, a Dacia za sada neće imati odgovor.

Buduća Panda Fastback je već u razvoju, brend je kamuflirao prototipove u svom sedištu, ali to ne znači da ćemo ih uskoro videti na ulicama. Već se zna za tajnost u razvoju novih Fiatovih modela, pa ako nema iznenađenja ili namere, to se neće tako lako videti.

Ono što znamo je da će se nova Panda Fastback naći u prodaji kao hibridni i električni model, prvi sa poznatim 1,2-litarskim trocilindričnim motorom (nažalost) opremljenim „MHEV“ sistemom od 100 i 130 KS, oba sa automatskim menjačem, a drugi sa snažnijim elektromotorom od 113 KS i sa maksimalnim dometom do 330 kilometara sa jednim punjenjem.

Mi možemo još jedno pitanje da postavimo: Da li će i ovaj model, ako zaživi, biti izrađivan u Kragujevcu?

AutoRepublika

(2904)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Prodaja i proizvodnja nove Pande klasične forme ide već tako dobro da su pomislili da je celishodno da što pre ponude i „Fastback“ ?

Kuda ide ovaj svet…

Matori

Da ti ne kažem.

Matija

FIAT i Lancia ne mogu me vise nicim iznenaditi.
Sacekajmo da Tavares napusti Stelantis, mozda ce to doneti zeljenu promenu.

boki boki

Ako u njoj ne bude Fiat motor zavrsila je karijeru

DOLF

Pa lepo piše da ide „provereni“ 1.2 motor od PSA grupacije.
Interesantno da njegov brat Citroen Basalt u J. Americi dolazi sa FIAT 1.0 motorom.

BB

Meni liči na nekadašnje hečbeke (Fiat Ritmo i 127, Golf 1, Yugo, itd) gdje su vrata prtljažnika bila ukoso. Srećom, ne vidim spušten krov iznad zadnjih sjedišta, već samo vrata…

Meni estetski dopadljiv

Radovan

Bez motora sa skupim menjacem, recikliranim otpadom koji se odlepi i zavrne ko …..posle godinu-dve i divnim limenim povrsinama u kabini uz ful cenu, garantuju uspeh

Roki

Sve dok ne izađe benzinska varijanta, prodaja Grande Pande će biti statistička greška. Sa Fastback verzijom i Fiat-ovim Firefly motorom 1.3 atmosfercem cenovno i prodajno bi Panda postala hit. To bi bilo i za KG pun pogodak.
Al zavisi i od nas blesavih Srba, jer mi smo umislili Rols Rois i to električni u Kragujevcu da pravimo sa sve baterijama iz Loznice!!!