1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai slavi 100 miliona proizvedenih automobila
Hyundai slavi 100 miliona proizvedenih automobila
4

Hyundai slavi 100 miliona proizvedenih automobila

118
4
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor slavi važnu prekretnicu. Posle 57 godina od osnivanja, već je proizveo 100 miliona automobila širom sveta. Jubilarni automobil bio je električni Hyundai Ioniq 5.

Istovremeno, impresivno je da je automobilska kompanija tek 2013. godine, odnosno 46 godina od osnivanja, prešla cifru od 50 miliona proizvedenih automobila. Za proizvodnju još 50 miliona automobila bilo je potrebno samo 11 godina. U tome pomažu i pogoni kompanije u Turskoj, Indiji, SAD i Češkoj.

Jubilarni automobil, potpuno električni Hyundai Ioniq 5, sišao je sa proizvodne trake u dispečerskom centru fabrike u Ulsanu, koja se smatra rodnim mestom (južno)korejske automobilske industrije.

Fabrika je počela sa radom 1968. godine, a 1975. godine počela je proizvodnja prvog nezavisno dizajniranog masovno proizvedenog automobila iz Koreje, Hyundaija Ponyja. Sada je fabrika glavni centar elektrifikacije i kompanija u svojim prostorijama gradi poseban pogon za proizvodnju električnih automobila.

„Apsolutno svaki zaposleni u Hyundai Motor Company je svojim napornim radom i entuzijazmom doprineo ukupnom broju od 100 miliona proizvedenih automobila. Ovaj pozitivan događaj je još jedan važan korak u buduću eru elektrifikacije koju će brend Hyundai predvoditi“, rekao je Dong Seok Li, predsednik i šef domaće proizvodnje kompanije Hyundai Motora.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Iskreno, svaka im čast.

Svojevremeno su Hyundai i Zastava otišli za USA, samo što je u u međuvremenZastava pukla, a Hyu fantastično napredovao.

Gandra

Sećam se izjave tadašnjeg direktora Zastave u novinama: konkurencija nam je neki Hyundai, ali šta oni znaju o automobilima…ispostavi se da znaju 🤣

Bungi

Eto to se desava kad das Koreancu licencu da proizvodi Micubisi.On se osamostali i pocne da proizvodi jos bolja vozila.Jugoslovenima das licencu Fiata a oni ga proizvode 40 godina i to neuporedivo goreg kvaliteta nego orginal.

Yankee

Hyundai je originalno zapravo pravio evropske Fordove pod licensom. Na Mitsubishi su presli tek kasnije.

comment image