1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansiran Forthing S7 s fantastičnom aerodinamikom i još boljom cenom
Lansiran Forthing S7 s fantastičnom aerodinamikom i još boljom cenom
3

Lansiran Forthing S7 s fantastičnom aerodinamikom i još boljom cenom

258
3
Podelite sa prijateljima:

Odeljenje nazvano Forthing je deo koncerna Dongfenga još od 2001. godine, ali je tek pre tri godine dobilo relativnu nezavisnost. Forthing je postao zasebna marka, poseduje svoj logotip sa lavom koji lovi, dok su čak pre godinu dana ovi automobili i zvanično ušli na jedno evropsko, pogađate, na rusko tržište. U samoj Kini, Forthing postepeno prelazi na električne automobile, a sada je prikazan jedan od najvažnijih modela.

Pred nama je aerodinamični liftbek Forthing S7.

Da bi se postigao izvanredan aerodinamički rezultat, korišćena su uobičajena rešenja. Ona podrazumevaju slepi prednji deo, odnosno njušku bez rešetke hladnjaka, ručice na vratima su takve da se uvlače do nivoa panela karoserije, onda kada nisu aktivne, a tu je i kosi krov sa kratkim repom prtljažnika.

Liftbek poseduje vrata lišena rama za prozorsko staklo i poluzatvoreni dizajn naplataka koje karakteriše prečnik od 18 do 20 inča. U isto vreme, Forthing S7 je prilično veliki automobil. Dužina mu je 4.935 milimetara, širina je 1.915 mm, visina je 1.495 mm. Međuosovinsko rastojanje meri 2.915 mm.

Kao rezultat toga, automobil s petoro vrata donosi rekordno nizak koeficijent Cx, posebno za jedan serijski model. On iznosi samo 0,191! Nedavno se među kineskim proizvođačima automobila razvila prava bitka u smislu što boljeg indikatora aerodinamike. Tako na primer, nedavno lansirani taze Xpeng MONA M03 pruža koeficijent Cx od 0,194, a još ranije, limuzina Arcfox αS5 iz BAIC-a se mogla pohvaliti sa koeficijentom Cx od 0,1925. Ali sada je i taj rekord pao. Barem je tako po navodima Dongfenga.

Forthing S7 poseduje potpuno tipičan enterijer za jedno kinesko vozilo. Dakle, u kabini postoji minimalan broj fizičkih tastera, a tu su i zasebni ekrani za prikaz instrumentacije (8,8 inča) i multimedijskog sadržaja (15,6 inča). Potonji radi na (kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine) protektovanom operativnom sistemu nazvanom Star Ocean OS, a koji podržava komunikaciju tipa 4G. Uključen je i Wi-Fi hotspot, duboka integracija s pametnim telefonima i napredni glasovni asistent.

Drugi nivo autonomije obezbeđuje autopilot sa četiri kamere i osam ultrazvučnih radara. Sedišta su obložena kožom, dok su ona prednja su opremljena funkcijom grejanja, ventilacije i električnim pogonom sa memorijom položaja. Zapremina prtljažnika je 541 litara, a ako preklopite zadnji red, bivate nagrađeni sa zapreminom od 1.303 litara.

Forthing S7 se nudi sa jednom-jedinom opcijom električnog pogona. Trakcioni elektromotor je postavljen na zadnju osovinu i isti razvija 218 konjskih snaga i 310 Nm. Ovo bi trebalo da bude dovoljno da se liftbek sa masom praznog vozila od 1.730 kilograma torpeduje iz mesta do „stotke“ za 6,7 sekundi, ali je zato maksimalna brzina kretanja ograničena na „samo“ 165 km/h. Podsećamo, samo u Nemačkoj je na ograničenom broju deonica dozvoljeno voziti ovoliko brzo.

Trakciona baterija kapaciteta 56,8 kWh obezbeđuje deklarisani domet od 555 kilometara prema pravilima protokola CLTC-a, proizilazi da je obelodanjena potrošnja energije na nivou od 11,9 kWh/100 kilometara.

U Kini već možete naručiti Forthing S7. Nudi se po ceni od 120 do 155 hiljada juana što je kada se preračuna u „naš novac“, negde oko 15,6 do 19,8 hiljada evra. Odmah je jasno da je u pitanju veoma izdašna ponuda za električni komad lima na četiri točka sa skoro pet metara po dužini! Konkurencija je raj za kupce i ova je cena takva, zato što rivali ne daju proizvođačima da se opuste. Tako takmac Aion RT veoma sličan iznos (15,3 do 21,7 hiljada evra), a Xpeng MONA M03 15,3 do 19,9 hiljada evra.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

20K eur za 5m Lima. Svaka im cast. U EU ovo kosta bar 50K eur.

Nego, ovi nasi evropljani lazu sa potrosnjom za oko 30%….ali mi se cini da ih kinezi siju po tom pitanju…

Garbage

Za ovu cijenu ćeš u EU dobiti onaj Stelantisov Leapmotor Kinez iz Poljske. Usporedi ta dva vozila i shvatiš da nas netko drži za budale.

Matori

Opravdano.