1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi krosoveri BYD Song Pro i Sea Lion 05 predstavljeni – iste pogonske jedinice i niske cene
Novi krosoveri BYD Song Pro i Sea Lion 05 predstavljeni – iste pogonske jedinice i niske cene
1

Novi krosoveri BYD Song Pro i Sea Lion 05 predstavljeni – iste pogonske jedinice i niske cene

203
1
Podelite sa prijateljima:

BYD je 23. septembra održao dvostruku premijeru u Kini: predstavljen je krosover Song Pro koji je zvanično proglašen za drugu generaciju i potpuno novi Sea Lion 05.

U stvari, pred nama su sorte istog modela. Samo što BYD Song Pro pripada porodici Dinasty, a Sea Lion 05 pripada liniji Ocean. Pa, dodajmo da iako se novi Pro krosover smatra sledećom generacijom, to je pre evolucija krosovera, koji se proizvodi od 2019. Štaviše, originalni model je već više puta modernizovan.

Levo – BYD Sea Lion 05 DM-i, desno – novi BYD Song Pro DM-i

Krosoveri imaju različite spoljašnje dizajne. Novi BYD Song Pro ima prigušeniji izgled, dok BYD Sea Lion 05 izgleda malo agresivnije zbog rešetke hladnjaka bez okvira sa hromiranim horizontalnim prugama i „crticama“. Dužina verzije Pro je 4.735 mm, širina 1.860 mm, visina 1.710 mm. Dimenzije Sea Liona 05: 4.710/1.880/1.720 mm. Međuosovinsko rastojanje automobila je isto – 2.712 mm (prethodni Song Pro ima istu cifru).

Unutra, krosoveri takođe nisu isti. Svaki ima svoj volan, prednji panel, centralni tunel i tapacire na vratima. U isto vreme, modeli imaju istu zapreminu prtljažnika – 407 litara, sa preklopljenim drugim redom sedišta, tovarni prostor će primiti 1.430 litara.

Tehnologija je ista i za drugu generacju Song Proa i za Sea Liona 05. ​​Krosoveri su predstavljeni isključivo kao plug-in hibridi sa novom generacijom DM-i sistema. Uključuje 1,5-litarski atmosferski benzinski motor (101 KS) i jedan elektromotor od 163 konjske snage (instaliran na prednjoj osovini).

Početne verzije su dobile bateriju od 12,9 kWh, sa kojom vozila mogu da pređu 75 km samo na električni pogon prema CLTC-u. Skuplje verzije su dobile bateriju od 18,3 kWh, domet je 115 km.

BYD Song Pro DM-i i Sea Lion 05 DM-i dostupni su u četiri gotovo identična nivoa opreme. Osnovni krosoveri imaju felne od 18 inča, LED optiku, multimedijalni sistem sa tabletom od 12,8 inča (kao i kod drugih BYD-ova, ekran se može preokrenuti), automatsku klimu, sveobuhvatne kamere i tempomat.

Počevši od druge najbolje opremljene verzije, pojavljuju se panoramski krovni otvor, prilagodljivi tempomat, automatsko kočenje i sistemi zadržavanja trake. Sledeća konfiguracija ima i punopravnu virtuelnu instrument tablu i standardni video rekorder. Vrhunski opremljeni su dobili felne od 19 inča, multimediju sa ekranom osetljivim na dodir od 15,6 inča, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom i sistem za praćenje mrtvog ugla.

Cene su iste. Za BYD Song Pro DM-i i Sea Lion 05 DM-i traže 112.800-142.800 juana (14,4-18,2 hiljade evra).

Inače, ovo nije prvi put da BYD na tržište donosi modele sa identičnom tehnologijom i cenovnicima. Na primer, u proleće je počela prodaja limuzina Seal 06 i Qin L u Kini.

AutoRepublika

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Toliko raznih naziva da mi to deluje skoro pa nemoguće zapamtiti 😊

Ovo da AEBS dolazi tek sa drugim paketom opreme može da se danas još uvek vidi čak i u Srbiji. I to ne samo kod Kineza.