1. Home
  2. Vesti
  3. Mini Cooper i Aceman u izdanju JCW homologovani u Kini
Mini Cooper i Aceman u izdanju JCW homologovani u Kini
0

Mini Cooper i Aceman u izdanju JCW homologovani u Kini

19
0
Podelite sa prijateljima:

Asortiman engleskog brenda Minija je nedavno dobio kinesku komponentu. Naime, razvoj i proizvodnja električnih automobila nazvanih Mini Cooper E i Mini Aceman se sprovode u Kini zajedno sa kompanijom Great Wall Motor. Međutim, ovi automobili takođe imaju pravo na vozačke verzije pod tradicionalnim imenom John Cooper Works. Takvi automobili su otkriveni pre nekog zamišljenog roka, pojavljujući se u bazi podataka o homologaciji na tržištu Kine.

Verzije JCW se razlikuju od civilnih kolega iz palete po agresivnijem kompletu karoserijskih dodataka. U prednjem braniku su se pojavila slepa (bez funckije) crna usta, koja imitiraju rešetku hladnjaka. Crveni ukrasni očnjaci su „usečeni“ sa strane prednjeg odbojnika, a promenjeni su i pragovi, postavljeni su vertikalni stabilizatori na bočnim stranama zadnjeg stakla. Dodatno, pojavila se i izraženija imitacija difuzora.

Hečbek s indeksom Mini Cooper JCW E poseduje točkove s naplacima prečnika od 18 inča, dok krosover po imenu Aceman JCW E dobija obuću koja je u prečniku za inč superiornija.

Tehnologija na koju mogu da računaju eventualni kupci ova dva automobila je ista. Tako i heč Mini Cooper JCW E i SUV Mini Aceman JCW E jesu opremljeni jednim te istim električnim motorom pričvršćenim na prednjoj osovini vozila. Isti proizvodi 258 KS umesto 218 KS u „civilnim“ verzijama.

U sertifikatima je navedena i težina praznog vozila pa tako ona koja karakteriše hečbek iznosi 1.670 kilograma, dok je obnarodavana uporediva masa krosovera od 1.770 kg. Maksimalna brzina kretanja je ista za oba vozila i iznosi 200 km/h, ali drugih podataka još uvek nema. Najverovatnije će verzije JCW dobiti istu trakcionu bateriju kapaciteta 54,2 kWh, kao i manje moćne modifikacije aduta Bavaraca.

Zvanična premijera „podgrejanih“ Minijevih električnih automobila bi trebalo da bude organizovana do kraja godine, a uz njih će biti prikazan i novi benzinski Mini JCW, koji će s proizvodnjom ostati veran majci Engleskoj.

Aut0Republika

(19)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments