1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Kako je Aron Pol „izgubio“ svoj klasični Ford Torino GT (VIDEO)
Kako je Aron Pol „izgubio“ svoj klasični Ford Torino GT (VIDEO)
0

Kako je Aron Pol „izgubio“ svoj klasični Ford Torino GT (VIDEO)

123
0
Podelite sa prijateljima:

Holivudskog glumca Arona Pola uglavnom pamtimo po ulozi Džesija Pinkmena u seriji „Breaking Bad“ ili kako je to kod nas stručno prevedeno „Čista hemija“. Ali ljubitelji automobila će reći da je njihov omiljeni film Polom u glavnoj ulozi „Need for Speed“ iz 2014. godine. Neko se dosetio da bi filmsko izdanje zasnovano na popularnom serijalu video igrica bila dobitna kombinacija, a Pol igra ulogu Tobija Maršala.

Većinski deo filma vozi Ford Mustang Shelby GT500, sve do poslednje scene kada možemo da vidimo veliki broj egzotičnih četvorotočkaša.


Međutim, jedna od prvih scena pokazuje Pola za volanom Forda Torina iz 1969. godine u uličnoj trci koja neverovatno podseća na video igricu. Iako je u filmu rečeno da je u pitanju model „Grand Torino“, ova vest zapravo nije istinita pošto Grand Torino nije postojao do tri godine kasnije. Kao svaki drugi heroj, on naravno pobeđuje u trci i ovaj automobil više ne viđamo.

Nije nam poznato koliko je Torina sređeno za snimanje filma, ali jedan od njih je poklonjen Polu i ovaj ga je koristio za svakodnevnu vožnju duži niz godina. Sudeći po oglasu jednog drugog filmskog modela (koji je zadržao producent „Need for Speed“), automobil je zapravo dobio Chevroletov 6,2-litarski benzinac sa 430 konjskih snaga, kao i petostepeni manuelni menjač. Zvuči kao potez koji bi rezultirao time da neki ljubitelj Forda linčuje kome god da je tako nešto palo na pamet, ali Pol očigledno nije imao kritika.

Kolege sa sajta „Car & Driver“ su nedavno razgovarale sa glumcem i ovaj im je otkrio da nije video svog ljubimca više od tri godine. Kaže da je originalno ostavio automobil kod mehaničara u gradu Long Bič još 2021. godine da se otklone neki sitni kvarovi. Kada je došlo vreme da ga pokupi, mehaničar je predlozio nekoliko sitnih modifikacija, na koje je Pol pristao. Priča se ponovila još nekoliko puta, a Pol kaže da je razmišljao u stilu, „već je tamo duže vreme, šta me košta da bude još par meseci?“.


Kada mu je konačno „pukao film“, uputio se kod mehaničara i saznao da je „radionica“ zapravo davno prodata i da novi vlasnici ne znaju šta se desilo sa brojnim automobilima koji su tu nekada bili parkirani. Među njima je i Polov Torino i nakon toga mu se gubi svaki trag. Glumac se nada da će vredni Ford biti pronađen, ali je isto realističan i smatra da je odavno rastavljen i preprodat za delove.

Pol danas uživa za volanom Mercedesa EQS-a i klasične Shelby Cobre, ali se seća i lepih vremena kada je vozio Torina…

Pogledajte video materijal.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments