1. Home
  2. Vesti
  3. Direktor Volkswagena odavao tajne konkurenciji?
Direktor Volkswagena odavao tajne konkurenciji?
8

Direktor Volkswagena odavao tajne konkurenciji?

278
8
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov glavni menadžer Ulrih Aihorn (Ulrich Eichhorn) se našao u pravnom sukobu zbog lojalnosti. Prema optužbama koje je izneo list Bild, Aihorn je odao tajne informacije o Volkswagenovom razvoju takozvanih „solid state“ baterija konkurentskim kompanijama u kojima je bio partner.

Putem QuantumScapea, Volkswagen će lansirati sledeću generaciju novih čvrstih baterija, na tržište pre kraja ove decenije. Proizvođač automobila jedan je od najvećih investitora u američku kompaniju.

Prema dokumentima koje je izneo nemački list Bild, Aihorn ima još radnih angažovanja pored Volkswagena. Jedan je, između ostalog, u berlinskom Prime Solid Holdingu, koji takođe razvija čvrste baterije. To je direktna konkurencija QuantumScapeu.

Bild tvrdi da direktor Volkswagena nije učestvovao samo na sastancima akcionara. Takođe se kaže da je svoje znanje o bateriji podelio sa odeljenjem razvoja i učestvovao na sastancima sa zaposlenima. To takođe mora uključivati davanje zaposlenom pristup poslovnim tajnama Volkswagena.

Tužilaštvo sada vodi istragu protiv bivšeg radnika Prime Solida zbog zloupotrebe poslovne tajne, piše Bild. Prema informacijama, ovaj i Aihorn su morali da imaju „dobar odnos“. Sada žele da znaju više o Aihornovoj vezi sa kompanijom i određenom osobom.

Međutim, Aihorn negira optužbe. Čak i Prime Solid i Volkswagen grupa su se uzdržali od komentarisanja Aihornovih aktivnosti i ne žele da potvrde da je počinjen bilo kakav pravni prekršaj.

AutoRepublika

Fotografija: VDA

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ovo su „normalne“ stvari u današnjoj autoindustriji,
sećam se da sam jednom čitao o čoveku iz španije koji je bio visoko pozicioniran u GM i koji je odavao poslovne tajne VW-u u vreme kada je GM bio no.1
na kraju se završilo na sudu i vw je morao da plati kaznu i da otkupljuje delove od gm-a,
to se desilo mislim krajem 90-tih

Bungi

Ko je lud da krade tajne propalog VW-a.?🤔Svaki normalan konkurent krade od nekog uspjesnog a VW to odavno nije.

S mile

To mu je naj jaci argument na suđenju 🤣

Matija

Sudjenje nije nigde spomenuto. Radi se o cistim novinarskim tracevima.

MRN

😊😊😊

Matija

„Bild“ je bulevarski list kome su hronicno potrebne senzacije. Da ovde stvarno ima istine, informacija bi se pokazala u ozbiljnim medijima.

BB

A šta je htio? Da zezne konkurenciju? 😜🤣😂

Izgleda se niko nije primio 🤣😂

Rikošet

Kažu upućeni da je odao tajne 1.2 TSI motora PSA grupi, a ovi su da ne bude da su baš 100% kopirali motor stavili remen u ulje 🙂

Šala mala sad će biti prljavog veša iz Volkswagena neće se moći oprati, nakon što su juče rukovodioci rekli radnicima:

Rastajemo se nije nam lako, potrošili smo pare u ništa i mora biti tako…