1. Home
  2. Vesti
  3. UAZ će večno proizvoditi Hunter – najavio lansiranje specijalnih verzija i modernizaciju
UAZ će večno proizvoditi Hunter – najavio lansiranje specijalnih verzija i modernizaciju
6

UAZ će večno proizvoditi Hunter – najavio lansiranje specijalnih verzija i modernizaciju

1.52K
6
Podelite sa prijateljima:

Nasuprot glasinama koje su se širile u poslednje doba, večni ruski terenac neće biti poslat u penziju, na koji način konstruktor s istoka evropskog kontinenta na sebi svojstven način potvrđuje teoriju relativiteta. Vesti sa sasvim suprotnim predznakom stižu iz najveće države na svetu, pa tako saznajemo da je UAZ obećao da će osavremeniti terenac po imenu Hunter.

Mediji su podstaknuti stavovima moskovskih automobilskih kuća, pisali o tome da će od 1. septembra ove godine Uljanovski automobilski zavod skloniti Hunter s proizvodnih traka, ali je UAZ to demantovao, a preneo ruski Drom pozivajući se na službu kompanije zaduženu za odnose s javnošću. U toj izjavi se navodi da SUV ostaje u upotrebi i da će, štaviše, uskoro  dobiti neke posebne verzije i ažuriranja.

Dakle, aktuelni model se i dalje sklapa i ne postoje odluke koje bi išle u smeru gašenja ponude, pri čemu su se nadležni u Uljanovsku obavezali prema javnom mnenju da će uskoro izaći s objavom u pogledu toga kada i kakva se unapređenja očekuju, a onda i kakvi se to posebni varijeteti očekuju.

Hunter je trenutno dostupan u dve verzije. To su osnovna varijanta Fleet, kao i Expedition, kod koje je baš kao što i ime kaže, ojačan potencijal za snalaženje na negostoljubivim terenima. Poslednje navedena varijacija se ponovo pojavila u izlozima prodajnih salona tokom marta za nama, uporedo s avanturističkom modifikacijom Buhanke.

Hunter pokreće benzinski motor ZMZ, radne zapremine 2,7 litara. Ovaj blok isporučuje konjicu od 112 „grla“ i uparen je s petostepenom ručnom transmisijom. Pogon je na dva ili četiri točka, kako već i kada vozaču zatreba.

Zanimljivo je da Hunter za modelnu 2023. godinu, ne ispunjava nikakve ekološke standarde, to jest pripada kategoriji Euro-0, a u Ruskoj Federaciji se prodaje po ceni od 1.440.000 rubalja za osnovnu verziju (14,4 hiljada evra), dok je model za 2024. godinu ekološki podobniji četvorotočkaš. On ispunjava zahteve protokola Euro-5 i prodaje se po ceni od 1.510.000 rubalja (malo više od 15 hiljada evra) za osnovnu modifikaciju. Verzija Expedition za modelnu 2024. godinu se nudi po ceni 1.820.000 rubalja (onda kada nema aktuelnih popusta). To je nekih 18 hiljada i kusur evra.

AutoRepublika

(1518)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Tamo gdje UAZ caruje tu je prednost što manje modernog da bude… tu se i nalazi tajna njegovog uspjeha.

Matija

UAZ je pravljen za oblast istocno od Urala. Pouzdanost automobila na toj strani sveta moze da znaci pitanje zivota ili smrti. Prema tome, sto jednostavniji i robustniji da bi svog gazdu vratio kuci zivog i zdravog!

DOLF

Za Ladu Nivu znam da je ugasiš ispravnu, a sutradan neće da upali, pokvari se dok stoji.
Sa UAZom nemam iskustva.

Matija

To je bila mana svih FIATa tog doba – lose izolovan sistem za paljenje. Meni se desavalo da po vlaznom vremenu moj 125 nece da upali. Dan kasnije sve u redu.

Soomruck

Imao sam prilike da se slatko navozam više Niva u periodu od 2004 do 2012, od subotičkog peska, do Gajtana iznad Medveđe. Šumarska posla. Osim bagova sa zadnjim svetlima, nijedna se nije pokvarila. A škriputala je i dok stoji, a tek kad se upali….
A u UAZ sam seo jednom, sa naloženim inženjerom meteorološke stanice na Crnom vrhu, i još 5oro kolega… Pokazao nam je šta znači izraz ide uz masnu banderu 😂😂

Matija

Ha, ha, ha, ovo jos nisam cuo: „ide uz masnu banderu“! Genijalno!
Imacu ovu informaciju u vidu!