1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan umiveni Hyundai Alcazar
Prikazan umiveni Hyundai Alcazar
3

Prikazan umiveni Hyundai Alcazar

163
3
Podelite sa prijateljima:

Krosover koji i nije poznat među našim narodom, Hyundai Alcazar je za 150 milimetara duža verzija, trunku poznatijeg SUV-a iz drugog naraštaja i s tri reda sedišta, po imenu Creta. Model o kom danas izveštavamo je u proizvodnji koja je organizovana u Indiji od 2021. godine. Odatle se distribuira na više svetskih tržišta, ali je u Latinskoj Americi poznat recimo kao Hyundai Creta Grand.

Indijska Creta je početkom godine provučena kroz plansku restilizaciju, pa je sada istom tretmanu podvrgnuti i prestižniji brat iz palete -Hyundai Alcazar.

Eksterijer je promenjen na isti način kao i kod Crete, ali sada je prisutno više razlika između ova dva modela. Alcazar pruža sopstvenu dvoslojnu optiku, odnosno dvodelnu prednju svetlosnu grupu (s potpisom u obliku slova H), originalni branik i široku rešetku hladnjaka.

Dizajn zadnjice je još značajnije izmenjen, pa tako ažurirani Alcazar sa uspravno postavljenim prednjim svetlima i „užarenom“ svetlećom trakom, ne liči ni na verziju pre reforme, a ni na Cretu. Ostale nove karakteristike uključuju masivne krovne šine i drugačiji dizajn naplataka s prečnikom od 17 ili od 18 inča.

Ažurirani enterijer još nije prikazan, ali će prednji panel biti isti kao kod sveže Crete, sa ekranima instrumenta i multimedijalnog sistema kombinovanim u jedan blok (svaki dijagonalno po 10,25 inča). Izbor između verzija sa šest i sedam sedišta će ostati. U prvom slučaju, drugi red ima odvojena sedišta, u drugom je data jedinstvena sofa u formi troseda. Najprestižnija konfiguracija će imati autopilot drugog nivoa, odnosno napredni adaptivni tempomat.

Enterijer Hyundaija Crete za tržište Indije

Promene u zoni implementirane mehanike nisu najavljene. Indijski Alcazar se nudi s benzinskim turbo motorom od 160 KS i indeksom 1.5 TGDI. Taj je prošle godine zamenio dvolitarski atmosferski motor.  Alternativu predstavlja turbodizel 1.5 CRDi koji donosi 115 konjskih snaga.

Oba agregata su kombinovana s ručnim menjačem, ali benzinski motor uz doplatu dolazi sa sedmostepenim robotizovanim menjačem s dvostrukom spojnicom, dok dizel blok dobija tradicionalni šestostepenu automatsku menjačku kutiju. Pogon je, kao i ranije, samo na točkovima prednje osovine. Naime, indijskim kupcima automobila ove klase nije potreban prenosni koncept 4×4, pa ga nema ni tamošnja Creta.

Ažurirani Hyundai Alcazar će se pojaviti na lokalnom tržištu već tokom septembra, što će reći za koji dan. Trenutno, predrestilizacijski krosoveri koštaju od 1,68 miliona do 2,13 miliona rupija (20 do 25 hiljada američkih dolara).

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prednji zid ima dizajn trospratne porodicne kuce. Verovatno i slicnu aerodinamiku.

s mile

Meni se baš sviđa, i konačno farovi su na pravom mestu. Jeste malo fazon truckova,pikapova sa velikom ravnom maskom napred, ali jbg, nije baš za velike brzine

BB

Trebali su da ga dijele kao nagradu na Wimbledon ali da malo izmešaju slova pa da se zove Alkaraz 😀