1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najbitniji model Stellantisa debitovao u specijalnom izdanju
Najbitniji model Stellantisa debitovao u specijalnom izdanju
1

Najbitniji model Stellantisa debitovao u specijalnom izdanju

123
1
Podelite sa prijateljima:

Dosta puta smo pisali o tome kako je Ram Pickup ubedljivo najbitniji za kororaciju Stellantis. Svakako nije najprodavaniji pošto ga možemo videti u izložbeno-prodajnim salonima samo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali ova kategorija vozila je izuzetno profitabilna, i sam Ram je ranije prijavljivao zaradu od oko 20 hiljada američkih dolara na svakom prodatom primerku.

Ponuda ovog pikapa se deli na model 1500, kao i na veće HeavyDuty konfiguracije (2500, 3500, pa na dalje). I protekle godine je završio na odličnom trećem mestu najpopularnijih vozila „preko bare“ sa 444.927 isporučenih jedinica, ali je takva brojka značajno manja nego što je bila pre samo pet godina (633.694).

Kada pritome dodamo da je obim prodaje pao za čak 26% u prvih šest meseci ove godine, jasno je zašto Ram, to jest Stellantis paniči i očajnički traži način kako da se vrati u centar pažnje. I u tipičnom Stellantisovom stilu, rešenje leži u još jednoj u nizu specijalnih konfiguracija.

Takva verzija nosi ime Lunar Edition i zasnovana je na već postojećim paketima opreme na Ramu 2500 nazvanim Rebel i Power Wagon. Ova dva imena bi trebalo da budu veoma poznata osobama koji prate američku automobilsku industriju pošto je reč o nekim od najsposobnijih serijskih kamioneta za vožnju izvan asfalta. Možda nisu u centru pažnje kao Fordov Raptor ili raniji Ramov TRX, ali se posebno Power Wagon pokazao kao model koji je u stanju da savlada sve terene.


Lunar Edition podiže doživljaj na još viši nivo, zahvaljujući glomaznim 33-inčnim pneumaticima, LED osvetljenjem i mnogobrojnim dizajnerskim detaljima dostupnim u crnoj boji. Dve konfiguracije će imati sasim drugačiju mehaniku. Primera radi, Power Wagon će nastaviti da koristi 6,4-litarski atmosferski benzinac sa osam cilindara, a može se pohvaliti sa 410 konjskih snaga i 480 Nm najvišeg obrtnog momenta. Menjač je osmostepeni automatski, a pogon je na sva četiri točka.

Rebel je dostupan samo sa 6,7-litarskim turbodizelom sa šest cilindara u rednoj konfiguraciji. Ovaj motor inače pravi Cummins i kupac može da bira između dosta konfiguracija, a u slučaju Rebela, Ram se odlučio na onu sa 360 „konja“ i maksimalnih 1.085 Nm obrtnog momenta. Nažalost, ona najjača verzija sa 420 „grla“ i maksimalnih 1.460 Nm obrtnog momenta nije deo ponude, a spomenućemo da je menjač šestostepeni automatski.


Enterijer se može prepoznati i po novim kožnim sedištima i generalno, po više standardne i opcione opreme. Za Power Wagon je potrebno izdvojiti 75.205 američkih dolara, dok je Rebel za oko deset hiljada „zelembaća“ skuplji. Mediji ne veruju da će ovaj paket napraviti neku razliku, pošto uglavnom pruža sve ono što je već bilo dostupno kao opciona oprema, ali na kraju dana, ne sumnjamo da će Stellantis privući koju hiljadu više mušterija nego što je imao ranije.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Milan Grozdanović

Znaci, USD 20k puta 500k
Suma je 10 milijardi profita samo na ovom modelu