1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan Rolls-Royce Phantom Scintilla
Prikazan Rolls-Royce Phantom Scintilla
1

Prikazan Rolls-Royce Phantom Scintilla

96
1
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce je već ostavio trag na skupu poznatom kao Pebble Beach Concours d’Elegance, što je učinio prikazivanjem jedinstvenog električnog kupea, Spectrea Semaphorea, osmišljenog u čast Kalifornije. Ali pored tog lascivnog četvorotočkaša, na istom događaju je debitovala mala verzija vodeće limuzine po imenu Rolls-Royce Phantom Extended, a koja je dobila sufiks Scintilla (što prevedeno s latinskog jezika znači varnica, ili iskra).

Tvrdi se da su njegovi tvorci proveli oko dve godine razvijajući taj koncept.

Za razliku od niže pozicioniranog kupea Semaphorea, specijalno izdanje Scintilla je mnogo uzdržanije i elegantnije. Njegova školjka je obojen u dve boje. Gornji deo je izveden u andaluzijskoj beloj boji, dok je donja sekcija u tračanskoj plavoj boji i tu počinje neobična legenda.

Navodno, ova boja je inspirisana morem oko grčkog ostrva Samotrakije, gde je pronađena Nika od Samotrake – drevna grčka mermerna skulptura koja je postala prototip za figuricu „Duh ekstaze” na haubi automobila marke Rolls-Royce. Da odamo počast Nikeu, sedan Rolls-Royce Phantom Scintilla sedan poseduje ovu figuricu obloženu keramičkim premazom.

Zadnje sedište i vrata su obrubljeni tkaninom sa elegantnom talasastom matricom. Kreatori tvrde da je za dizajn bilo potrebno 869.500 šavova veza. Cela unutrašnjost je opremljena prepoznatljivim osvetljenjem, pa je tako instalirano 1.500 mikro sijalica sa optičkim vlaknima. One su na bizaran način smeštene u unutrašnjost ukrasne matrice, čiji se talasi prostiru do plafona automobila.

Na sličan način je stilizovan i deo komandne table ispred suvozača. Postoji specifičan reljef koji se zove Nebeski puls. Predstavljen je kroz sedam isprepletenih traka od brušenog aluminijuma sa keramičkim premazom.

Plan podrazumeva da bude proizvedeno samo deset primeraka sedana po imenu Rolls-Royce Phantom Scintilla sa dugim međuosovinskim rastojanjem, a sve su već naručene, pa više ne mogu biti pazarene. Tvrdi se da se ova specijalna verzija pokazala gotovo najskupljom u čitavoj istoriji Phantoma, koja čak i u osnovnoj verziji košta popriličnih 417 hiljada funti sterlinga. Međutim, tačna cena „Iskre“ nije objavljena.

AutoRepublika

(96)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da se podsetimo: danasnji Phantom je potomak modela Rolls-Royce Phantom VII, 2003–2017 godina. Od tada do danas na ovom modelu je vrlo malo izmenjeno: napred je veliki hladnjak u formi Atinskog Pantenona, linija karoserije ima kontinuirani pad celom duzinom, linija krova takodje, tako da je fokus gledaoca usmeren napred, prema impozantnoj Rollsovoj maski hladnjaka! Kreator ovog monumentalnog automobila je nas zemljak, beogradjanin, Marek Djordjevic. Model Scintilla je izuzetno elegantan auto, i pored celog luksuza koji sadrzi na njemu nema niceg suvisnog, niceg sto bi moglo da se ukloni a da se ne povredi utisak o celom automobilu! Izbor boja, bela… Pročitaj više »